Funnet skyldig i drap

Juryen i Agder lagmannsrett mener 27-åringen var tilregnelig under drapet i Songdalen.

Jury

Juryen består av fem menn og fem kvinner.

Foto: Eie, Lars

Juryen i Agder lagmannsrett har funnet en 27 år gammel mann skyldig i å ha drept Elin Laursen. Det betyr at juryen mener han var tilregnelig under drapet.

Mannen var tiltalt for forsettelig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

  LES OGSÅ: FORSVARSTALE FRA 27-ÅRINGEN

Juryen brukte litt over to timer på å bestemme seg da de ti jurymedlemmene trakk seg tilbake like over klokken elleve i dag. Omlag klokken 13.25 var juryen klar med kjennelsen.

Det var 30.mars i fjor at Elin Laursen (23) ble drept i familiens hjem i Songdalen. Laursen var 27-åringens eks-kjæreste. Hun var utstyrt med voldsalarm etter flere trusler fra 27-åringen.

Tilfreds med kjennelsen

Ben Fegran

Bistandsadvokat Ben Fegran.

Familien til Elin Laursen har vært til stede i rettssalen under hele saken - både da den gikk i tingretten og nå i lagmannsretten. Ben Fegran, bistandsadvokat for familien til den drepte kvinnen, forteller at det har vært en umenneskelig belastning for dem.

- Familien er tilfreds med juryens avgjørelse. Dette har vært og er en helt forferdelig sak for dem. Dette er en belastning som de må leve med i all framtid, sier Fegran.

Var tilregnelig

Spørsmålet om 27-åringen var tilregnelig da han drepte Elin Laursen har stått sentralt i rettssaken. Dersom mannen var utilregnelig, ville han kunne slippe å bli dømt til fengselstraff.

LES OGSÅ: FORSVARER TOLKER LYDLOGGEN ANNERLEDES

Når juryen nå har kjent 27-åringen skyldig etter tiltalen, betyr det at han var tilregnelig da han drepte Elin Laursen.

LES OGSÅ: JURYEN TØRKET TÅRER

Forsvarer Knut Henning Larsen har forsøkt å overbevise juryen om at tiltalte ikke var tilregnelig, og dermed ikke kunne straffes med fengsel eller forvaring. 

I Kristiansand tingrett ble mannen dømt til 16 års forvaring for drapet.

Onsdag skal aktor legge ned påstand om hva han mener passende straff er. Torsdag klokken 14.00 kommer straffeutmålingen, det vil si hva straffen blir.