NRK Meny
Normal

- Alle er useriøse

Fellesforbundet erklærer krig mot sørlandsfirmaer som leier ut polsk arbeidskraft.

Polske arbeidere (Illustrasjonsfoto)
Foto: Anne E. Næss, Næss, Anne Elisabeth / Scanpix

Fellesforbundet i Kristiansand erklærer krig mot samtlige firmaer som formidler polsk arbeidskraft.

Organisasjonssekretær Syvert Fossdal sier han har til gode å finne et eneste firma der alt er som det skal være.

Nå har Fossdal sett seg lei på en bransje som skummer fløten av et overopphetet marked, og at det er polske arbeidere som betaler prisen for det.

Syvert Fossdal

Organisasjonssekretær i Fellesforbundet, Syvert Fossdal, sier han har sett seg lei på en bransje som skummer fløten av et overopphetet marked, og at det er polske arbeidere som må betaler prisen. Nå erklærer han krig mot utleiefirmaer.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Alle er useriøse

- Jeg har ennå til gode å finne arbeidsforhold der alt er som det skal være, både på innleie- og utleiesiden, sier Fossdal.

- Sier du at alle som leier ut polsk arbeidskraft er useriøse?

- Ja, mer eller mindre. Jeg har ikke kommet over noen tilfeller der alt er som det skal være. Noen er verre enn andre, men det er ulovlig inn- og utleie over en lav sko på hele Sørlandet for tiden, sier Fossdal.

Vil fotfølge utleierne

Organisasjonssekretæren mener forholdene en stund var verre i Agder-fylkene enn andre steder i landet, men nå mener han hele landet er like ille. Han lover nå kamp mot utleiefirmaene.

Jeg har ikke kommet over noen tilfeller der alt er som det skal være.

Organisasjonssekretær Syvert Fossdal i Fellesforbundet

- Vi kommer til å gå dem etter i sømmene og fotfølge dem på alle områder. Vi kommer også til å skjerpe våre tillitsvalgte. De har nok også akseptert en del innleie tidligere. Nå har vi allerede startet å kjøre tvistesaker på en del bedrifter, som etter vår mening driver ulovlig innleie av arbeidskraft, sier Fossdal.