NRK Meny
Normal

«In the summertime» er tidenes Reiseradio-låt

Reiseradioen har spilt og publikum har stemt. «In the summertime» av Mungo Jerry er tidenes Reiseradio-låt. – Det er en sang vi bare trenger å høre noen toner av, så er det sommer, konstaterer programleder Olav Viksmo Slettan.

Ray Dorset

GUDEGAVE: – Den låta var som en gudegave, sa vokalist Ray Dorset da han besøkte Drammen i 2010.

Foto: Marianne Jagland Kjeldsen / NRK
Olav Viksmo Slettan

IKKE OVERRASKET: Olav Viksmo Slettan mener «In the Summertime» er synonymt med sommer.

Foto: Ole Kaland / NRK

Reiseradioen har i løpet av sommeren spilt seg gjennom 100 låter på jakten etter tidenes Reiseradiolåt.

Publikum har kunnet høre låtene og avgi sin stemme på NRK.no . Flere tusen stemmer har blitt avgitt og nå er listen klar.

Suverent på topp, med nesten 50 prosent flere stemmer enn nummer to, finner vi Mungo Jerry og deres udødelig sommerlåt «In the Summertime».

Sangen var britiske Mungo Jerry sin debutsingel fra 1970. In the Summertime toppet hitlistene i 18 land og med sine over 6 millioner solgte eksemplarer er den en av tidenes mest solgte singelplater.

–– Den låta var som en gudegave. Teksten bare kom til meg, og jeg skrev den på 10 minutter, vokalist Ray Dorset til NRK da han besøkte Drammen i 2010.

Denne uken topper de Reiseradioens egen hitliste og er kåret til tidenes Reiseradiolåt.

Ikke overrasket

Programleder i Reiseradioen Olav Viksmo Slettan sier han ikke er overrasket over at det var Mungo Jerry som trakk det lengste strået.

– Men vi har spilt såpass mange andre gode sommerlåter denne sommeren, så det kunne godt ha vært en av de andre som stakk av med seieren. «In the Summertime» er nok minste felles multiplum for mange. Det er en sang vi bare trenger å høre noen toner av, så er det sommer, fortsetter han.

– Det er en låt som har vært med oss i 44 år, det er fire tiår med sommer for det norske folk og da er det kanskje ikke så rart at den vinner.

Populære norske sanger

Slettan synes også at det er morsomt med så mange norske låter helt i teten.

– Fem av de mest populære sangene i kåringen er norske, og de representerer flere generasjoner. Spennet fra Kari Disen sin «Hovedøen» til Delillos sin «Neste Sommer» er stort. Det viser at denne kåringen har favnet bredt.

– Og det må være en fantastisk opplevelse for Ray Dorset fra Mungo Jerry å vite at det er han som har laget lydsporet til den norske sommeren. Det skal bli morsomt å se om det er «In the summertime» som ligger på topp om femti år også.

Her er topp ti-listen

  1. «In the summertime» av Mungo Jerry
  2. «Seasons in the sun» av Terry Jakcs
  3. «Svantes lykkelig dag (om lidt er kaffen klar)» av Paul Dissing
  4. «Neste sommer» av Delillos
  5. «En solskinnsdag» av Postgirobygget
  6. «Sommartidar» av Gyllene Tider
  7. «Sola Skinner» av Jokke og Valentinerne
  8. «Jeg tror på sommeren» av Elisabeth Grannemann
  9. «Hovedøen» av Kari Disen
  10. «Turistens klagan» av Cornelis Vreesvijk