Sommarmat på grillen

NRK Sogn og Fjordane gir deg no gode oppskrifter, tips og råd om grilling.

Lagar sommarmat på grillen
Foto: Brit Jorunn Svanes, NRK.

I grillmatserien vår får du tips om alt frå urter til steiketid på fisk og kjøt.

Steinar fagmann

Vi skal i løpet av grillmatserien leite etter gode råvarer, gode grillar, gi deg tips om korleis ein fyrer opp og sjølvsagt korleis ein griller den perfekte maten til gjestene.

Som fagmann har vi fått med oss Steinar Lindstrøm, faglærar kokk på Øyrane vidaregåande skule.

Kresne Vegar

I serien møter du også ærlege og kresne Vegar på 32 år. Han er svært skeptisk til mykje av sjømaten ein kan putte på grillen.

Serien gjekk første gong på radioen i 2005. Grillserien høyrer du no i morgon-, og ettermiddagsendinga vår på onsdagar. i sommar. Her på nettsidene våre kan du og høyre serien igjen.

Høyr: GRILLSERIE DEL 1 Urter

Høyr: GRILLSERIE DEL 2 - grønsaker

Høyr: GRILLSERIE DEL 3 - fisk

Høyr: GRILLSERIE DEL 4 - Kjøtt

Høyr: GRILLSERIEN DEL 5 - Kol og grilltype

Høyr: GRILLSERIEN DEL 6 - Salat

Høyr: GRILLSERIEN DEL 7 - Grilla laks

Høyr: GRILLSERIEN DEL 8 - Kjekjøt i Kandalen

Høyr: GRILLSERIEN DEL 9 - God kniv er viktig

Høyr: GRILLSERIEN DEL 10 - Blåskjel

Høyr: GRILLSERIEN DEL 11 - Lyr i folie

Høyr: GRILLSERIEN DEL 12 - Marinert biff

Høyr: GRILLSERIEN DEL 13 - Potetsalat og god drikke

Høyr: GRILLSERIEN DEL 14 - Grillspyd og oppsumering