Tildelt SNFs utviklingspris

SNF-Samisk Kvinneforums utviklingspris 2013 tildelt Arna Meisfjord – for å ha utviklet studiet «Vold mot kvinner» og den kompetansebygging ho med dette tilfører samfunnet – som kommer også samiske kvinner og samiske samfunn til gode.

Arna Meisfjord, Kvinneuniversitetet Norden, mottok SNF-Samisk KvinneForums likestillingspris 2013 på

SNFs styre ved Alla Vasiljeva, Lovozero og Inga Ravna Eira og Gudrun E Lindi, begge fra Karasjok. I midten står leder Fakhra Salimi, MIRA-Senter for kvinner med minoritetsbakgrunn i Norge, som også deltok på seminaret i Tromsø.

Foto: Pressebilde SNF

På SNFs seminar “Samekvinners stemme i Norden” ble SNFs utviklingspris i fredag tildelt tidligere rektor ved Høgskolen i Nesna, nå pensjonist og prosjektansvarlig for studiet “Vold mot kvinner”, Arna Meisfjord, Leirfjord i Nordland.

SNFs pris er et diplom og et symbolsk beløp på 1000 nkr, er delt ut siden 1999 og ble i år altså delt ut for 15. gang. Prisen gis som en anerkjennelse til den/de som SNFs styre mener har gjort en innsats for å fremme likestilling og likeverd.

Viktig kunnskap

Arna Meisfjord er styremedlem i Kvinneuniversitetet i Norden, etablert i 2011, der hun er prosjektansvarlig for studiet «Vold mot kvinner», som startet ved Høgskolen i Nesna i oktober 2013. SNFs styre mener at hun fortjener prisen fordi hun hele sitt liv har jobbet med kvinneperspektiv og likestilling og for at hun har arbeidet iherdig og målbevisst for å kunne starte opp et studie, som har eksplisitt tema vold mot kvinner, og er det eneste i sitt slag i Norge, skriver SNF i en pressemelding.

– Dette er viktig kunnskap. SNF vil arbeide for at denne kunnskapen og kompetansen kommer også samiske samfunn til gode, slik at vi kan forebygge også der at kvinner utsettes for vold, sier styret i SNF.

Glad for prisen

– Det er stort at vi fikk i gang studiet. Det var også stort å få prisen, som er en anerkjennelse og synliggjøring av kvinners arbeid og innsats. Jeg er utrolig stolt over å få prisen og vil berømme SNF for at de nå i 15 år årlig har synliggjort kvinner og menn som jobber for økt likestilling, sier prisvinner Arna Meisfjord.

Startet fredag

Seminaret "Samekvinners stemme i Norden" startet fredag i Tromsø, hvor temaet første dag var "regnes samekvinner med?".

Lørdag har de tema, "kvinner utfordringer- SNFs oppgaver?" og det hele avsluttes søndag med årsmøte i Samisk Kvinneforum, SNF.

SNF-Samisk Kvinneforum er 20 år i 2013.