Hopp til innhold

Tildelt SNFs utviklingspris

SNF-Samisk Kvinneforums utviklingspris 2013 tildelt Arna Meisfjord – for å ha utviklet studiet «Vold mot kvinner» og den kompetansebygging ho med dette tilfører samfunnet – som kommer også samiske kvinner og samiske samfunn til gode.

Arna Meisfjord, Kvinneuniversitetet Norden, mottok SNF-Samisk KvinneForums likestillingspris 2013 på

SNFs styre ved Alla Vasiljeva, Lovozero og Inga Ravna Eira og Gudrun E Lindi, begge fra Karasjok. I midten står leder Fakhra Salimi, MIRA-Senter for kvinner med minoritetsbakgrunn i Norge, som også deltok på seminaret i Tromsø.

Foto: Pressebilde SNF

På SNFs seminar “Samekvinners stemme i Norden” ble SNFs utviklingspris i fredag tildelt tidligere rektor ved Høgskolen i Nesna, nå pensjonist og prosjektansvarlig for studiet “Vold mot kvinner”, Arna Meisfjord, Leirfjord i Nordland.

SNFs pris er et diplom og et symbolsk beløp på 1000 nkr, er delt ut siden 1999 og ble i år altså delt ut for 15. gang. Prisen gis som en anerkjennelse til den/de som SNFs styre mener har gjort en innsats for å fremme likestilling og likeverd.

Viktig kunnskap

Arna Meisfjord er styremedlem i Kvinneuniversitetet i Norden, etablert i 2011, der hun er prosjektansvarlig for studiet «Vold mot kvinner», som startet ved Høgskolen i Nesna i oktober 2013. SNFs styre mener at hun fortjener prisen fordi hun hele sitt liv har jobbet med kvinneperspektiv og likestilling og for at hun har arbeidet iherdig og målbevisst for å kunne starte opp et studie, som har eksplisitt tema vold mot kvinner, og er det eneste i sitt slag i Norge, skriver SNF i en pressemelding.

– Dette er viktig kunnskap. SNF vil arbeide for at denne kunnskapen og kompetansen kommer også samiske samfunn til gode, slik at vi kan forebygge også der at kvinner utsettes for vold, sier styret i SNF.

Glad for prisen

– Det er stort at vi fikk i gang studiet. Det var også stort å få prisen, som er en anerkjennelse og synliggjøring av kvinners arbeid og innsats. Jeg er utrolig stolt over å få prisen og vil berømme SNF for at de nå i 15 år årlig har synliggjort kvinner og menn som jobber for økt likestilling, sier prisvinner Arna Meisfjord.

Startet fredag

Seminaret "Samekvinners stemme i Norden" startet fredag i Tromsø, hvor temaet første dag var "regnes samekvinner med?".

Lørdag har de tema, "kvinner utfordringer- SNFs oppgaver?" og det hele avsluttes søndag med årsmøte i Samisk Kvinneforum, SNF.

SNF-Samisk Kvinneforum er 20 år i 2013.

Korte nyheter

 • Samiske artister får koftekrav og taleforbud

  Kautokeino-baserte Risten Anine Kvernmo Gaup (32) jobber fulltid som joiker, skuespiller og kulturformidler. Hun slutter seg til artist Ella Marie Hætta Isaksen (24) som i VG torsdag tok et offentlig oppgjør med eventbyrået All-In og andre arrangørers koftekrav.

  – Hvis arrangør har vært veldig ufin, har jeg sagt nei til oppdrag. Hvis jeg merker at jeg blir invitert som en maskot. Som når jeg får beskjed om å ikke snakke mellom låtene.
  Kilde: VG.

 • Barna må ut. Tømmer barnehagen etter konkurs

  I dag kom kjennelsen fra Salten tingrett som dermed åpnet konkurs i Vuonak mánájåroj AS på Drag i Hamarøy.

  Advokat Øyvind J Eidnes er valgt som bobestyrer.

  – Advokaten har meddelt at barnehagen skal stenges i dag og vil ikke bli drevet videre av bostyrer. En eventuell gjenåpning må skje av nye eiere. Bygget og eiendommen vil bli som ventet abandonert (overført) til Husbanken og Sparebanken Narvik, som da vil beslutte om salg.

  – Ansatte skal gi beskjed til foreldrene om å hente ungene senest ved dagens slutt.

  Dette skriver Árran på sin nettside i dag.

  Ved dagens slutt i dag hadde foreldrene møtt opp for å tømme barnehagen for personlige eiendeler.

  Vuonak mánájåroj konkurs
  Foto: Sander Andersen / NRK
 • Vil ikke granske Kautokeino kommune

  Statsforvalteren i Troms og Finnmark vil ikke granske om politikerne i Kautokeino kommune har brukt rollen som lokalpolitiker til å skaffe seg personlige goder og fordeler.

  I forrige uke vedtok kommunestyret i Kautokeino at de vil be om gransking etter at kommunedirektøren har sendt ut varsel om kritikkverdige forhold som kan innebære korrupsjon blant lokalpolitikerne.

  Statsforvalteren skriver til NRK:

  Det ligger utenfor Statsforvalterens ansvars- og myndighetsområde å gjennomføre gransking av hele eller deler av kommunestyrets medlemmer. Dersom det er mistanke om at folkevalgte har gjort seg skyldig i straffbare handlinger, må dette følges opp med politianmeldelse, siden det er politiets oppgave å etterforske dette. Det naturlige kan ofte være at kommunens kontrollutvalg håndterer slike saker, og eventuelt henter inn ekstern kompetanse og bistand dersom det skulle være nødvendig.