Hopp til innhold

Årets nordtrønder

Ellinor Marita Jåma utkonkurrerte både Northug, Snåsamannen, og Landbruksministeren.

Ellinor Marita Jåma

Ellinor Marita Jåma sier hun nesten ikke trodde det, da prisen ble gitt til henne.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

Ansiktet lyste opp og gledestårene sprengte på da Ellinor Marita Jåma (31) fikk vite at hun var valgt til årets nordtrønder, skriver Trønder-Avisa .

Prisen fikk hun vite om da hun sto utenfor Slottet og demonstrerte mot rovdyrpolitikken tidligere i desember.

Slo også Landbruksministeren

Den engasjerte sametingsrepresentanten sier det er stort å få hederstittelen:

– Jeg er veldig ydmyk i forhold til den prisen her, og det er veldig artig når man ser hvem man har vært nominert i lag, og hvem som har fått prisen tidligere. Jeg synes det var stort allerede da jeg ble nominert, sier Jåma til NRK.

Blant de nominerte finner man navn som Petter Northug Jr, Joraf (Snåsamannen) Gjerstad, og Landbruksminister Lars Peder Brekk. Både Northug og Snåsamannen har vunnet prisen tidligere.

Samisk engasjement

Ellinor Marita sier prisen betyr mye for henne, og hun tror det er hennes samiske engasjement som har gitt henne prisen:

– Det er vel fordi jeg har vært veldig synlig i område her, i min jobb for det samiske. Og det betyr jo at det blir lagt merke til hva jeg gjør, og at omverdenen utenfor det samiske også legger merke til dette. Og det gir meg også en ekstra motivasjon til å jobbe videre, sier en lykkelig prisvinner til NRK.

Korte nyheter

 • Mange møtte opp for å vise motstand mot samehets

  Mange møtte opp i Bodø for å vise motstand mot samehets etter at fem-åringen Magnus ble utsatt for samehets i Bodø på 17. mai, Norges nasjonaldag.

  – Vi er alle sinte, triste, berørte i hjertet og i kroppen når vi opplever hets og rasisme i senere tid. Det gjelder flere enn bare det samiske folk, og vi tar tak i det og sier «møt opp, Bodø, og si ifra».

  Det sier Kalle Urheim som er initiativtaker sammen med ungdomsorganisasjonen Noereh.

  Les mer om demonstrasjonen her.

  Se video:

  Mange har reagert etter at fem-åringen Magnus opplevde samehets i Bodø på 17. mai, og møtte opp til støtteaksjon.
 • Oallugat bohte vuosttildit sámevaši

  Oallugat bohte Bådådjo gávpogii vuosttildit sámevaši odne, maŋŋá go viđajahkásaš Magnus vásihii sámevaši Bådådjos miessemánu 17. beaivvi, Norgga nationálabeaivvi.

  – Dát guoská midjiide buohkaide. Mii leat suhttan, mii leat váivvis. Dat dovdo sihke váimmus ja gorudis go vásihat vaši ja nállevealaheami dálá áiggis Bådådjos. Dat guoská eambbosiidda go dušše sámi álbmogii.

  Nu dadjá Kalle Urheim, gii bovdii vuosttildeapmái ovttas nuoraidorganisašuvnnain Noereh:n.

  Geahča video:

  Mange har reagert etter at fem-åringen Magnus opplevde samehets i Bodø på 17. mai, og møtte opp til støtteaksjon.
 • Eai álggat doaimmaid maŋŋá eanadoarggástusa

  Svalbárdda politiijat dieđihit NRK:i ahte ii oktage leat váldán oktavuođa singuin maŋŋá otná iđitbeaivve garra eanadoarggástusa, ahte olbmot eai oro dovdan dan. Dannego doarggástus geavai meara vuolde, de sáhttá šaddat tsunámi, muhto politiijat eai árvvoštala dakkár vára, ja olbmot eai dárbbaš báhtarit, dieđihit politiijat.