«Paradise Hotel»-deltaker anmelder drapstrussel: – Skal knivstikke deg til du dør din hore

Maiken Utsi (21) gruer seg til å flytte sørover på grunn av trussel. – Jeg tror det bare er ord, men jeg blir fortsatt redd, sier hun.

Maiken Utsi med innredigerte hatkommentarer fra nettroll.

REDD: Maiken Utsi fra Lakselv føler seg trygg i hjembygda, men er bekymret og redd på grunn av drapstrussel. NRK har redigert inn skjermdump av meldinger Utsi har mottatt på Instagram.

Foto: Bildemontasje Emmi Alette Danielsen / Privat

«Jævla stygge same, dra tilbake til Sameland. Ingen vill ha deg her. Begå selvmord så blir vi glad. Same drittunge som ikke er verdt en krone».

Maiken Utsi

STUDENT: Maiken Utsi studerer for tiden idrettsvitenskap i Tromsø. Drømmen hennes er å bli lærer.

Foto: Bjornar Posse Sandboe/Pressebilde/ Viaplay / Viaplay

Dette er én av mange kommentarer deltaker Maiken Utsi i «Paradise Hotel» har fått tilsendt til sin Instagram-konto i løpet av uken.

– Jeg har fått personangrep på hvor stygg jeg er og at jeg er et misfoster. Mamma har også fått masse hets. Dem lurer på hvordan det føles at datteren er en mobber og at hun ikke har gjort en god nok jobb, sier Utsi.

Maiken Utsi deltar i årets sesong av Paradise Hotel reality TV-serie, som produseres av Nent (Nordic Entertainment Group).

Mottatt drapstrussel

«Paradise Hotel»-deltakeren har den siste uken fått masse kommentarer og meldinger på sine sosiale medier.

Én er en direkte drapstrussel.

«Skal knivstikke deg til du dør din hore».

Denne uken kunne man se i «Paradise Hotel» at Maiken Utsi deltok i en konkurranse, hvor hun leste opp et dikt, der hun fortalte hva hun mente om de andre deltakerne.

Senere vandaliserte hun og en annen deltaker sengen, til en av de andre konkurrentene ved å gni den inn med brødskiver og helle vann i den.

Dette har enkelte seere reagert på.

– Jeg har ikke vært helt grei på TV denne uka. Jeg har oppført meg som en barnslig drittunge og det er greit nok, men det gjør ikke at man kan ty til drapstrusler, sier hun.

21-åringen sier hun har stått opp for seg selv på Instagram og beklaget sin egen oppførsel overfor de andre deltakerne.

Maiken Utsi sin intastory

Skjermdump fra Maiken Utsi sin Instagram-profil 28. juli, 2021.

Maiken Utsi sin intagramstory

Skjermdump fra Maiken Utsi sin Instagram-profil 28. juli.

Gruer seg til å reise sørover

Reality-kjendisen synes det var ubehagelig å få drapstrussel.

– Selvfølgelig blir man litt bekymra. Jeg tror ikke det er noen som fysisk kommer til å prøve å drepe meg. Jeg tror det bare er ord, men jeg blir fortsatt redd, sier hun.

Hun føler seg trygg i den lille bygda Lakselv med kun 2300 innbyggere, men gruer seg til å reise sørover til Drammen for å studere.

– Det er masse syke folk der ute, og det står i media hver dag at det har vært skuddepisoder og knivstikking her og der, sier hun.

Hun bestemte seg torsdag for å anmelde kommentarene til politiet.

– Det føles godt å anmelde dette, for jeg synes ikke folk som holder på sånn skal få leve i det frie. Jeg synes dem fortjener å bli straffet for måten de oppfører seg på, sier hun.

Politiet kunne ikke bekrefte om de har mottatt anmeldelsen, da NRK tok kontakt torsdag ettermiddag.

Produksjonsselskapet vurderer tiltak

Kristine Holm Marcher, Head of PR, Denmark & Norway i Nent føler med Maiken Utsi.

– Vi synes det er svært trist at våre deltakere noen ganger opplever hets og trussel på nett. Vi ser nå spesielt på saken til Maiken og vurderer hvilke skritt vi skal ta, sier hun.

«Paradise Hotel» ble innspilt i Mexico i Nord-Amerika i mars 2021.

Korte nyheter

  • Freder kvensk fjøs i Porsanger

    Fjøset i Repokoski, som blir fredet av Riksantikvaren, er et unikt kvensk kulturminne som forteller om kvenenes liv i Lakselvdalen og Finnmark på 1800-tallet, ifølge NTB. Det fredete fjøset viser hvordan kvenene bygde, bodde og livnærte seg i området.

  • Dokumentar om psykiske problemer

    Petter Aaberg og Sverre Kvamme har laget dokumentarfilmen «Nattebarn» om unge mennesker med psykiske problemer etter at Petter selv har gjennomgått et selvmordsforsøk. – Går forbausende langt inn i intimsfæren, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

    Den norske dokumentarfilmen «Nattebarn».
    Foto: Indie Film AS