Hopp til innhold

«Paradise Hotel»-deltaker anmelder drapstrussel: – Skal knivstikke deg til du dør din hore

Maiken Utsi (21) gruer seg til å flytte sørover på grunn av trussel. – Jeg tror det bare er ord, men jeg blir fortsatt redd, sier hun.

Maiken Utsi med innredigerte hatkommentarer fra nettroll.

REDD: Maiken Utsi fra Lakselv føler seg trygg i hjembygda, men er bekymret og redd på grunn av drapstrussel. NRK har redigert inn skjermdump av meldinger Utsi har mottatt på Instagram.

Foto: Bildemontasje Emmi Alette Danielsen / Privat

«Jævla stygge same, dra tilbake til Sameland. Ingen vill ha deg her. Begå selvmord så blir vi glad. Same drittunge som ikke er verdt en krone».

Maiken Utsi

STUDENT: Maiken Utsi studerer for tiden idrettsvitenskap i Tromsø. Drømmen hennes er å bli lærer.

Foto: Bjornar Posse Sandboe/Pressebilde/ Viaplay / Viaplay

Dette er én av mange kommentarer deltaker Maiken Utsi i «Paradise Hotel» har fått tilsendt til sin Instagram-konto i løpet av uken.

– Jeg har fått personangrep på hvor stygg jeg er og at jeg er et misfoster. Mamma har også fått masse hets. Dem lurer på hvordan det føles at datteren er en mobber og at hun ikke har gjort en god nok jobb, sier Utsi.

Maiken Utsi deltar i årets sesong av Paradise Hotel reality TV-serie, som produseres av Nent (Nordic Entertainment Group).

Mottatt drapstrussel

«Paradise Hotel»-deltakeren har den siste uken fått masse kommentarer og meldinger på sine sosiale medier.

Én er en direkte drapstrussel.

«Skal knivstikke deg til du dør din hore».

Denne uken kunne man se i «Paradise Hotel» at Maiken Utsi deltok i en konkurranse, hvor hun leste opp et dikt, der hun fortalte hva hun mente om de andre deltakerne.

Senere vandaliserte hun og en annen deltaker sengen, til en av de andre konkurrentene ved å gni den inn med brødskiver og helle vann i den.

Dette har enkelte seere reagert på.

– Jeg har ikke vært helt grei på TV denne uka. Jeg har oppført meg som en barnslig drittunge og det er greit nok, men det gjør ikke at man kan ty til drapstrusler, sier hun.

21-åringen sier hun har stått opp for seg selv på Instagram og beklaget sin egen oppførsel overfor de andre deltakerne.

Maiken Utsi sin intastory

Skjermdump fra Maiken Utsi sin Instagram-profil 28. juli, 2021.

Maiken Utsi sin intagramstory

Skjermdump fra Maiken Utsi sin Instagram-profil 28. juli.

Gruer seg til å reise sørover

Reality-kjendisen synes det var ubehagelig å få drapstrussel.

– Selvfølgelig blir man litt bekymra. Jeg tror ikke det er noen som fysisk kommer til å prøve å drepe meg. Jeg tror det bare er ord, men jeg blir fortsatt redd, sier hun.

Hun føler seg trygg i den lille bygda Lakselv med kun 2300 innbyggere, men gruer seg til å reise sørover til Drammen for å studere.

– Det er masse syke folk der ute, og det står i media hver dag at det har vært skuddepisoder og knivstikking her og der, sier hun.

Hun bestemte seg torsdag for å anmelde kommentarene til politiet.

– Det føles godt å anmelde dette, for jeg synes ikke folk som holder på sånn skal få leve i det frie. Jeg synes dem fortjener å bli straffet for måten de oppfører seg på, sier hun.

Politiet kunne ikke bekrefte om de har mottatt anmeldelsen, da NRK tok kontakt torsdag ettermiddag.

Produksjonsselskapet vurderer tiltak

Kristine Holm Marcher, Head of PR, Denmark & Norway i Nent føler med Maiken Utsi.

– Vi synes det er svært trist at våre deltakere noen ganger opplever hets og trussel på nett. Vi ser nå spesielt på saken til Maiken og vurderer hvilke skritt vi skal ta, sier hun.

«Paradise Hotel» ble innspilt i Mexico i Nord-Amerika i mars 2021.

Korte nyheter

 • Loahpahit friddja dálkkodanválljenmuni

  Eanetlohku Stuorradikkis: Bargiidbellodat, Guovddášbellodat, Sosialisttalaš gurutbellodat ja Rukses bellodat dohkkehedje duorastaga ráđđehusa loahpaheami dan friddja dálkkodanválljenmuni.

  Friddja dálkkodanválljenmunni mearkkaša ahte pasieanttain lea vejolašvuohta mearridit gos sii háliidit oažžut dálkkodeami, sihke almmolaš buohcceviesuin ja priváhta klinihkain. Ortnet ásahuvvui 2015s, muhto dálá ráđđehus oaivvilda ortnet ii leat dagahan olbmuide unnit vuordináiggi, ii ge leat dagahan dearvvašvuođabálvalusa buorebun.

  .Stuorradikke gažadandiimmus gaskavahkko celkkii dearvvašvuođaministtar Ingvild Kjerkol (BG) ahte loahpaheapmi lea plánejuvvon guovtti jagi badjel, ja ahte nuppástuhttinortnet boahtá bisttit 12 mánu. (NTB)

 • Dušše sámegielfágaid dorjot

  Sámediggi addá doarjaga dušše oahpponeavvuide sámegielfágaide ja sierra sámi fágaide joatkkaoahpahusas. Nu mearridii Sámediggi otne dievasčoahkkimis go gieđahalle oahpponeavvoráhkadeami doaibmaplána.

  -Sámediggi bággejuvvo dušše vuoruhit oahpponeavvuid fágaide Sámedikkis lea váldi meannudit oahppoplánaid, lohká sámediggeráđđi Mikkel Eskil Mikkelsen.

  Duogáš dasa lea go stádabušeahtas lea evttohuvvon unnidit juolludeami sámegielat oahpponeavvuide 9 millijovnna ruvnnuin.

  Dássážii lea Sámediggi dorjon oahpponeavvobuvttadeami sámegillii fágain nugo servodatfága, luonddufága, musihkka, matematihkka.

  Dán jagi lea Sámediggi juolludan badjel 30 millijuvnna kruvnno oahpponeavvo ráhkadeapmái. Badjel 12 millijuvnna kr das leat juolluduvvon oahpponeavvuide masa sámedikkis ii leatoahppoplána ovddasvástádus.

  Samisk lærebok
  Foto: Siv Eli Vuolab / NRK
 • Kun samiskfagene vil få læremiddelstøtte

  Sametinget vil kun gi tilskudd til læremiddelproduksjon innen samiskfagene og de særskilte samiske fagene i videregående opplæring. Det besluttet sametinget i dag i saken om handlingplan for læremiddelutvikling.

  - Sametinget er tvunget til å kun prioritere læremidler til fagene Sametinget har myndighet til å fastsette læreplaner for, sa sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen.

  Bakgrunnen for prioriteringen er reduksjon av bevilgninger fra statsbudsjettet for 2023, der regjeringen foreslår å redusere bevilgningene til samiske læremidler med 9 millioner kroner.

  Hittil har Sametinget også bevilget støtte til læremidler på samisk i blant annet samfunnsfag, matematikk, naturfag og musikk.

  I år har Sametinget bevilget 30 millioner kr til læremidler, hvorav 12 millioner kr har gått til læremidler innen fag sametinget ikke har myndighet til å fastsette læreplaner for.

  Samiske læremidler, stensiler
  Foto: Johan Ante Utsi / NRK