Hopp til innhold

Vil se på Tina Jørgensen-saken igjen

Politiet i Rogaland har fått så mange tips rundt drapet på Tina Jørgensen i 2000 at de igjen vil se på saken.

Tina Jørgensen

SØKTE UNDER BYBROEN: Bildet er tatt da politiet søkte etter spor under Bybroen i Stavanger. Tina Jørgensen ble sist sett utenfor Burger King i Stavang

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Ernst K. Rossebø

HAR FÅTT INN FLERE TIPS: – Jeg vil ikke gå inn på hvilke personer som er nevnt i tipsene, sier politiinspektør Rossevik, til NRK.no.

Foto: Anne Lise Indrefjord / NRK
Tina Jørgensen

FUNNET DREPT: Tina Jørgensen (20) ble funnet drept i 2000.

Foto: Politiet

– Vi tar ikke opp saken til ny fullstendig etterforskning, men vi vil behandle alle de nye opplysningene som har kommet inn i løpet av de tolv årene som har gått, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø til NRK.no.

Starter arbeidet i februar 2013

En gruppe på fire til fem etterforskere skal fra februar 2013 jobbe med saken. Men Rossebø vil ikke gå inn på om tipsene dreier seg om personer som tidligere har vært nevnt i saken.

– Noen er det, og noen er det ikke. Jeg vil ikke gå inn på hvilke personer som er nevnt i tipsene. Hvert enkelt tips har ikke gitt grunn til å gå videre, men samlet føler vi nå at det er nødvendig.

Rossebø understreker at dette ikke dreier seg om en gjenopptakelse av saken, men at det kan bli resultatet etter at politiet har gjennomgått de nye tipsene.

  • Les alle saker NRK.no har skrevet om drapet på Tina Jørgensen HER .

Moren: – Godt at det skjer noe

– Det er selvfølgelig godt at det skjer noe i saken, sier moren til Tina, Torunn Austdal Rasmussen.

– Selv om politiet sier at saken ikke skal gjenopptas, så skapes det visse forventninger, sier hun til NRK.no.

Funnet drept på Jæren - ingen tatt for drapet

20 år gamle Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke på Jæren 26. oktober 2000, etter å ha vært savnet siden 24. september samme år. Hun ble sist sett utenfor Burger King i Stavanger sentrum før hun ble funnet drept under et kumlokk på Jæren.

Ingen har blitt tatt for drapet.

Kjæresten til Tina ble siktet og tiltalt sommeren 2002, men etter ordre fra riksadvokaten ble saken henlagt lille julaften samme år. Grunnen var at politiet manglet bevis.