NRK Meny
Normal

Finnøy vil legge ut for fylkesvei på Sjernarøy

Finnøy kommune vil bruke egne penger på å forskuttere utbedringer av fylkesveien på Sjernarøyene, som fylkespolitikerne kuttet i årets budsjett.

Hauge og Hetland

Trygve Hetland, Torstein Hauge og Reidar Hauge frykter ulykker på veien som går gjennom gårdstunet til Hauge-familien på Kyrkjøy.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Dette er et veldig viktig tiltak som vi har ventet på i fire år. For at dette skal gå fortest mulig skal Finnøy kommune gjøre det vi kan. Vi håper at fylkestinget nå følger dette opp, sier ordfører i Finnøy, Gro Skartveit (V).

Hun mener innbyggerne har ventet lenge nok på utbedring av den trafikkfarlige veien som blant annet går gjennom et gårdstun på Kyrkjøy.

– På tretti meter her så er det fire dødsfeller her vil jeg si. Ungene kan komme rett ut i veien uten forvarsel for bilister, fortalte Reidar Hauge da NRK var på besøk i januar.

Strøk pengene fra veibudsjettet

Gro Skartveit

Finnøy-ordfører Gro Skartveit

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Etter en befaring i mai 2010 bestemte et enstemmig Samferdselsutvalg i fylket likevel at veien gjennom gårdstunet på Kyrkjøy i Finnøy skulle utbedres og legges utenom gårdstunet så fort som mulig.

Da forslaget for budsjett for 2014 var klart i høst, var pengene til ny vei endelig inne, men under behandlingen før jul ble de strøket.

Finnøy kommune vil derfor betale for å få lagt om fylkesvei 611 på Sjernarøyene som fylkespolitikerne kutta i årets veibudsjettet.

Et enstemmig kommunestyre sier seg villig til å forskuttere utgiftene dersom fylkeskommunen tar veien inn i budsjettet for neste år.

Koster minst 3,2 millioner

– En del av politikerne i fylket sa «den kommer inn igjen neste år» da de tok det ut, så dette er egentlig bare å følge opp det som fylkespolitikerne har sagt til oss, sier Skartveit.

Da budsjettet ble behandlet var prislappen på utbedringene 3,2 millioner.

– Det kan bli mer, men vi tar det som kommer, sier ordføreren.

Farlig vei på Sjernarøy

Bevilgningen til å utbedre FV611 forbi gårdstunet på Kyrkjøy ble strøket i fylkesbudsjettet.

Foto: Øystein Otterdal / NRK