NRK Meny
Normal

Viking tilføres 15-20 millioner

Ole Rugland er valgt som ny leder i 1 år i Viking AS, det ble klart på generalforsamlingen i dag. I tillegg vedtok aksjonærene også en såkalt aksjemisjon på 15-20 millioner kroner.

Ole Rugland

Ole Rugland er valgt som ny leder i Viking AS.

Foto: Rebecca Bjerga / NRK

Pengekrisen i Viking har preget klubben den siste tiden. Det har vært strid og steile fronter om både styreform og hvordan klubben skal skaffe sårt tiltrengte penger.

Men nå håper klubben på løsninger som blir bra både på kort og lang sikt. For mens de to siste generalforsamlingene i Viking ASA - altså de som finansierer elitesatsingen - endte i full splittelse gikk det langt roligere for seg på den tredje ekstraordninære generalforsamlingen på Viking stadion i dag.

Får tilført sårt trengte penger

Der blei det klart at Viking ASA gjør om selskapsformen til et AS. Aksjonærene vedtok også en såkalt aksjemisjon på 15-20 millioner kroner. Det betyr at styret får fullmakt til å hente inn sårt tiltrengt kapital hos aksjonærene.

Ole Rugland ble også valgt som ny leder for Viking AS for et år. Han får dermed en nøkkelrolle i jobben med å få klubben på rett kjøl igjen.

– Det er dessverre slik at vi er i en veldig akutt økonomisk krise. Så i første omgang må vi få en situasjon hvor pengene ikke renner ut mer enn de kommer inn, vi må stoppe den blødningen, sier Ole Rugland.

Og pengene som nå kommer inn ved hjelp av aksjeemisjonen er svært viktige for å få økonomien i balanse.

– Det er helt avgjørende, for vi har en gjeldssituasjon som vi må dekke opp. Så for oss så er det veldig viktig å få på plass de 20 millionene så raskt som mulig, sier Rugland.

Lavere målsetting

Men selv med de 20 millionene har klubben likevel en stram økonomi, og det kan gå på bekostning av dei sportslige resultatene, mener Rugland.

– Vi har en målsetning i Viking om å være blant de tre beste, og på lang sikt må det ligge der. Men på kort sikt så kan det godt være at vi må ta litt rev i seilene og si at de neste par årene så kan vi ikke ligge helt på topp, sier Rugland.