Viking er eliteseriens beste bortelag

Sogndal gikk på sitt første serietap siden slutten av april da Viking ble for sterk og vant 2–1 i eliteserien fotball søndag.

Vikings André Danielsen og Samuel Adegbenro feirer 2-0 målet over Sogndal. Kampen endte 1-2.

Vikings André Danielsen og Samuel Adegbenro feirer 2–0 målet over Sogndal. Kampen endte 1–2

– Det er gøy, og nå er vi glade. Sogndal borte er alltid en vanskelig kamp. Denne sesongen har Sogndal gjort det bra. Vi var ikke redde da vi kom hit, men vi hadde veldig respekt for denne kampen.

Det sier Viking-trener Kjell Jonevret etter seieren mot Sogndal søndag kveld.

Først var det Björn Daníel Sverrisson som dro til like før pause, og Mathias Dyngeland i Sogndal-målet kunne ikke gjøre noe med islendingens fjerde mål for sesongen.

Sogndals keeper klarte heller ikke å stoppe Samuel Adegbenro etter 80 minutter. Mahatma Otoo reduserte for hjemmelaget like før slutt, men hjemmelagets rekke med kamper uten tap ble brutt. Sogndal hadde ikke tapt en seriekamp siden Brann tok poengene i den 7. serierunden i april.

Kjell Jonevret

Viking-treer Kjell Jonevret vant trenerduellen mot Sogndals Eirik Bakke etter 2-1-seieren søndag kveld.

Beste bortelag

Kjell Jonevrets menn vant på sin side for første gang på over en måned

– Det at vi kan dra herfra med tre poeng kjennes veldig bra, sier Joneveret.

Etter 2–1 mot Sogndal på Fosshaugane, er Viking det beste bortelaget i eliteserien så langt denne sesongen.

– Det er naturligvis veldig kult. Det er litt slik dette Viking-laget er. Vi er velorganiserte og veldig solide defensivt. Så har vi noen x-faktorer fremover på banen. Vi er ikke et lag som går ut og vinner med fire,fem mål. Vi har ikke riktig de typene, mener Viking-treneren.

Gode redninger

Viking var best i første omgang på Fosshaugane. Adegbenro var nær ved å sende bortelaget i ledelsen etter et kvarter, men Dyngeland vartet opp med en feberredning og slo spissens heading i tverrliggeren og ut.

Abdi Ibrahim fikk en gratissjanse av Taijo Teniste i Sogndal-forsvaret, men Viking-spilleren klinket ballen over.

Ibrahim prøvde seg også to ganger til før det var gått 35 minutter, men Dyngeland reddet begge skuddene.

Langskudd

Sogndal-keeperen klarte imidlertid ikke gjøre noe med skuddet til Björn Daníel Sverrisson etter 39 minutter. Islendingen banket til fra drøye 30 meter og ballen dalte ned i Dyngelands venstre hjørne til 1–0 til Stavanger-laget.

Hjemmelagets keeper spilte en god kamp og viste seg fram rett etter pause også da han reddet Mathias Bringakers forsøk fra kort hold.

Sogndals innbytter Kristian Fardal Opseth var nær utligning på et frispark, men skuddet gikk over.

Det gjorde ikke skuddet til Adegbenro etter 79 minutter. Vikings nummer sju skrudde ballen tilbake i nærmeste hjørne fra kanten av 16-meteren til 2–0.

Mahatma Otoo reduserte mot slutten, men det ble bare et trøstemål.