Åge Hareide: – Vi vant fortjent

Haugesund pangåpnet på hjemmebane, men gjestene fra Stavanger tok seg godt inn igjen. Viking endte med å knuse FKHs cupdrøm.

Haugesund - Viking

FK Haugesunds Daniel Jose Bamberg scorer 1-0 målet i cupcampen mellom Haugesund og Viking på Haugesund Stadion.

Haugesunds Trygve Nygaard i duell med en Viking-spiller.

FK Haugesund åpnet friskt da de tok imot Viking til fjerde runde i cupen onsdag. Det var lokalderby, og Viking reiste i tillegg med tap i bakhodet etter forrige besøk i byen.

Etter bare 18 minutter greide Daniel Jose Bamberg det første etter et frispark like utenfor 16-meteren. Og uheldige Håkon Skogseid var sistemann borti ballen som endte i Viking-målet fem minutter etterpå.

Snudde i 45. minutt

Rett før pause hadde det imidlertid skjedd noe med Viking. I 45. minutt gjorde Bengt Sæternes, som sist uke ga Viking-fansen nytt håp med sine tre mål mot Brann , Vikings første scoring.

– Viking kom mer med ut i kanmpen, så det var ikke ufortjent at de fikk den reduseringen, sa FKHs sportssjef Asbjørn Helgeland i pausen.

– Vi åpnet godt , men så overtok Haugesund. Målet ga oss et løft, og det kan vi forhåpentligvis ta med oss inn i andre omgang, sa Viking-direktør Bjarne Berntsen.

Åge Hareide

Åge Hareide.

Nevland scorte to

Og det kunne de. I 89. minutt utlignet Erik Nevland, og det var klart for ekstraomganger.

Nevland, som tildigere i sesongen mistet kapteinsbindet og startet på benken i kveldens kamp, sørget også for endelig punktum med 3-2-målet i den første ekstraomgangen.

Etter uoppmerksomhet i FKH-forsvaret fikk han komme alene med keeper, og dermed er cupdrømmen knust nord for Boknafjorden.

– Det var en veldig sterk prestasjon av spillerne. De jobbet godt som lag og viste lagmoral og vilje, sier Viking-trener Åge Hareide, og la til: