80-åringen har vært på alle ONS-messer

Bjarne Leigvold har de siste årene sagt til seg selv at nok er nok. Men han klarer ikke unngå oljemessa, ONS, i Stavanger. Han er nemlig bitt av basillen.

Bjarne Leigvold

Bjarne Leigvold (80) har fått med seg hver eneste oljemesse i Stavanger siden 1974.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

– Det er travle dager, fra åtte om morgenen til midnatt. Jeg kjenner det at det tar på, sier 80-åringen.

Selv om Bjarne Leigvold blir utslitt i de fire dagene oljemessa, ONS, pågår i Stavanger, vil han ikke være dem foruten.

– Jeg er bitt av basillen. Det er veldig hyggelig å treffe gamle kunder og etablere kontakt med nye. Det er jo alltid kjekt å slå av en prat, sier Leigvold, som til daglig jobber som project manager i det lokale selskapet Hillevåg Elektro-Diesel.

Firmaet har vært representert på hver eneste oljemesse i Stavanger siden 1974. Og Leigvold har alltid vært med.

Misfornøyd med årets plassering

ONS 2014 er i gang

I år feirer ONS 40-årsjubileum, noe som preger dekorasjonene i hallene.

Foto: Anders Fehn / NRK

Oljemessas første dag var ingen suksess for 80-åringen og kollegaene på stand. Årets messe er anslått å bli den største noensinne, og det at ONS feirer 40-årsjubileum setter sitt preg på arrangementet.

– Vi ligger i enden av den ene hallen, i et hjørne. Tidligere har vi vært plassert i midtgangen der stort sett alle går forbi. Jeg har en følelse av at færre personer går forbi vår stand, sier han.

– Vi har fått en litt dårlig plassering i år. Jeg hadde nok forventa at vi hadde litt flere besøkende i går, legger han til.

Potensielle kunder i samme hall

Firmaet har kjøpt seg plass på messa for å vise hva de har å tilby oljeindustrien. Og ifølge Leigvold er det langt mer effektivt å nå ut på oljemessa, enn ellers i hverdagen.

– Det koster mye å dra ut og besøke kunder. Vi klarer kanskje å nå ut til to-tre firma hver dag. På forrige messe hadde vi 200 besøkende innom standen på de fire dagene messa pågikk, forteller han.

Og om ikke hvert besøkt er synonymt med handel, fikk i hvert fall 80-åringen vist fram det nyeste han har å tilby. Og det kan være han blir å finne på stand også neste gang messa arrangeres.

– Jeg har sagt i mange år nå: «Dette er siste gang». Men så er det jo så kjekt og spennende å være her, spesielt det å treffe alle menneskene. Rett og slett bitt av basillen, sier han.

Flere nyheter fra Rogaland