Varmer opp tyrkerne til fotball-EM

Den offisielle tyrkiske fotballsangen til EM er laget av et rockeband fra Stavanger.

Helldorado

Fra venstre Dag Vagle, Hans Waasvik, Morten Jackman.

Foto: Eirik Bekkeheien

Har du hørt om bandet Helldorado? Hvis du ikke har så er du i selskap med mange her til lands. Rockebandet fra Stavanger er ikke så godt kjent i Norge, men i Tyrkia derimot er de store. Låten "A drinking song" har ligget på topp på spillelistene i Tyrkia de siste par årene. Og nå er også låten blitt den offisielle låten til fotball-EM fra det tyrkiske fotballforbundet.

- Det er veldig stas og litt absurd. Jeg har etterhvert skjønt at fotball er ganske stort, sier Hans Wassvik som spiller bass i bandet.

Se Tyrkias låt til fotball-EM her

Det tyrkiske fotballforbundet har kjøpt rettighetene til å bruke sangen under fotball-EM.

- Det er mange millioner mennesker som bor i Tyrkia. Alle i Tyrkia kan vår sang. Det som er litt morsomt å tenke på er at Tyrkia slo ut Norge i EM-kvalifiseringen, men Norge er med i EM likevel gjennom låten vår, sier Wassvik.

Helldorado

Hans Wassvik, Morten Jackman, Dag Vagle slår an blant fotballfans i Tyrkia.

Foto: Helldorado

Slo igjennom i Tyrkia

Helldorado har hatt fire turneer i Tyrkia, og 14.mai i år slapp de den første platen i Tyrkia. Det er bandets tredje album, men først nå er plateslippet i Tyrkia blitt en realitet. Til høsten kommer nytt album, og da er det meningen å få gitt ut alle platene i Tyrkia.

- Vi har egentlig gjort veldig lite for å bli kjent i Tyrkia. Det hele startet med at det tyske plateselskapet vårt sendte en plate til den største tv-kanalen i Tyrkia. Kanalen NTV har også en radiokanal som spiller rock, og der havnet platen fra Stavanger. Låten "A drinking song" slo an, og havnet på topp på spillelistene.

Hør den originale låten her

- Vi hadde vår første turne i Tyrkia i januar 2007. Vi er ikke så godt kjent i Norge. Vårt publikum er i London. Sveits, Nederland og Tyskland, i tillegg til Tyrkia.

Rockebandet er inspirert av folkrock-musikk fra USA, 60-talls rock, mexikansk musikk, og øst-europeisk musikk. Navnet Helldorado ble valgt for å gi en smak av ørken og støv.