Torkelsen får pengene tilbake

Per Inge Torkelsen betalte 15.000 i sponsormidler til Stavanger konserthus. Avtalen ble ikke fulgt og nå får han pengene tilbake igjen.

Stolrot hos konserthuset

TRIST: Komiker Per Inge Torkelsen synes det er trist at Stavanger konserthus ikke har klart å få på plass navn på stolene som har blitt sponset.

Foto: Mari Rollag Evensen / Mathias Oppedal / NRK

– Jeg har fått trukket mine 15.000 kroner og heller gitt dem til Stavangeren. 15.000 er mye penger for meg, og mye for Stavangeren, men tydeligvis vil ikke konserthuset ha dem, sier Per Inge Torkelsen.

I dag fikk han en mail fra konserthuset der det sto at sponsorpengene han betalte for en stor i konserthuset skulle overføres til Stavangeren.

– Jeg tror ikke konserthuset går konkurs på grunn av disse 15.000 kronene. Stavangeren trenger pengene, og når ikke konserthuset ikke klarer å gjøre jobben sin fortjener de ikke pengene heller, sier han.

– De har «drete seg ut.»

Da milliardprosjektet Stavanger konserthus skulle realiseres, var sponsorpenger helt avgjørende. En av måtene private kunne bidra på var ved å betale for en stol i konsertsalen. Som takk for gaven skulle sponsoren få navnet sitt på stolen for all fremtid.

Per Inge Torkelsen fikk aldri navnet sitt på stolen han betalte for og krevde sine 15.000 sponsorpenger tilbake fra konserthuset.

Torkelsen ba om å bli fjernet fra sponsorlisten, og at de 15.000 kronene ble overført til Stavangeren Scenedrift AS som driver revyscenen Stavangeren. Han fikk ikke svar, og skrev derfor et leserinnlegg i Aftenbladet om saken.

– De har «drete seg ut.» Vi har tatt opp dette med konserthuset fire eller fem ganger uten å få svar. Jeg synes det er dårlig at jeg må skrive et sint brev til Stavanger Aftenblad først

La seg flate etter kritikken

– Konserthuset nå har samlet inn de 120 millionene som stolsalget skulle oppdrive. Det er ingen andre sponsorer som har klaget på avtalen, sier direktør ved Stavanger konserthus, Ole Hetland.

Konserthuset bekrefter at Torkelsens bidrag tilbakebetales, men vil ikke kommentere refusjonen videre. Da klagen fra Per Inge Torkelsen kom la de seg paddeflate.

– Først og fremst må jeg få si at de aller fleste sponsorene har fått navnet sitt på stolene de har betalt for, men det er likevel svært beklagelig at en del ikke har det, sa Grete Straume, kommunikasjonssjef ved konserthuset til NRK.

– Vi legger oss paddeflate og lover at vi skal fikse opp i dette. Alle som ikke har fått navene sine på stolene enda skal være trygge på at de ikke er glemt, sa hun.