NRK Meny
Normal

Valgkomiteen vil ha Tom Tvedt som idrettspresident

Norges idrettsforbunds valgkomité, ved leder Tove Paule, presenterte mandag sin innstilling til nytt idrettsstyre for perioden 2015–2019.

Tom Tvedt

Valgkomiteen i Norges Idrettsforbund har innstilt Tom Tvedt som ny leder for idrettsstyret fram til 2019.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Tom Tvedt har blant annet et meget sterkt engasjement i idrett for personer med funksjonsnedsettelse.

Det sa Tove Paule da hun presenterte valget av Tom Tvedt som idrettspresident.

Tom Tvedt var innstilt av Norges Håndballforbund og tre av idrettskretsene. Nåværende idrettspresident Børre Rognlien varslet i oktober at han ikke ønsket å stille til gjenvalg på idrettstinget til sommeren.

Tom Tvedt har bakgrunn som både politiker, landslagsspiller i håndball og styremedlem i Noregs Idrettsforbund og Norges Olympiske og Paralympiske komité. Fra 1999 til 2007 var han ordfører i Randaberg. Tvedt var fylkesordfører i Rogaland fra 2007 til 2011. Nå er han gruppeleder i fylkestinget for Arbeiderpartiet. Som håndballspiller fikk han 23 landskamper i perioden 1990 til 1992.

Tom Tvedt, gruppeleiar for Ap i fylkestinget i Rogaland

Arbeiderpartiet i Rogaland kan bli tvunget til å finne en ny fylkesordførerkandidat om Tom Tvedt blir valgt til idrettspresident i juni.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

– Ein ekstremt god kandidat

– Jeg har bare positivt å si om Tom. Han er engasjert og lar seg engasjere, og er en ekstremt god kandidat, sier Karette M. Wang Sandbu til NRK. Hun har samarbeidet med Tom Tvedt i idrettsstyret de siste fire årene..

– Han er uredd, og han kan både være tydelig i sine meninger og lytte til andre. Han utfordrer også det etablerte når han mener det trengs, sier Sandbu

Fylkesordførerkandidat

– Tom er en samlende person, og han er ikke minst engasjerende. Han er lyttende og kreativ, og han er lett å samarbeide med. Det er en fin anerkjennelse at han er nominert, sier Arne-Christian Mohn, leder i Rogaland Arbeiderparti.

Tom Tvedt er Arbeiderpartiet sin fylkesordførerkandidat ved kommune- og fylkestingsvalget i 2015. Ifølge Rogaland arbeiderparti er i gang med å finne en ny fylkesordførerkandidat om Tvedt skulle bli valgt til idrettspresident.

– Vi er kjent med dette, og vi har også en varaordførerkandidat. Vi skal nok takle utfordringen dersom han blir president, sier Mohn.