Hopp til innhold

Tidligere politimann siktet for voldtekt og brudd på besøksforbud

Mannen er også siktet for å ha påvirket et vitne i en straffesak. – Vi ser veldig alvorlig på saken, sier politiadvokaten.

Stavanger tingrett

Eks-politimannen ble pågrepet 15. mars og fremstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett dagen etter. Han er siktet for voldtekt, brudd på besøksforbud og for å ha påvirket et vitne i en straffesak.

Foto: Ole Andreas Bø

Torsdag i forrige uke ble en mann pågrepet, siktet for voldtekt, brudd på besøksforbud og påvirkning av et vitne. Mannen har tidligere vært ansatt som politi i det som den gang het Rogaland politidistrikt.

Mannen ble varetektsfengslet i to uker. Politiet mener det både foreligger fare for bevisforspillelse og fare for gjentakelse. Det gjenstår fremdeles en del etterforskning i saken.

– Den siktede må være i varetekt slik at han ikke kan påvirke etterforskningen. Vi mener også det er fare for gjentakelse, da mannen er siktet for flere forhold mot samme fornærmede. Siktede kan begå nye straffbare forhold dersom han blir løslatt nå, sier politiadvokat Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt.

– Veldig alvorlig sak

Stian Eskeland

Politiadvokat Stian Eskeland.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Politiadvokaten vil ikke kommentere relasjonen mellom siktede og fornærmede, spesifisere hvor han jobbet, om vedkommende er tidligere straffedømt, eller si noe om hva slags rolle mannen hadde i politiet.

– Han jobber ikke i politiet nå, understreker Eskeland.

Det var personer som har fått status som vitner i saken som tipset politiet om mannen. Nå etterforsker politiet saken videre. De vil vurdere å be om utvidet varetekt.

– Siktelsens art snakker for seg selv. Dette ser vi på som en veldig alvorlig sak, sier Eskeland.

Erkjenner ikke straffskyld

Anne Kroken

Advokat Anne Kroken.

Foto: Erik Waage / NRK

Advokat Anne Kroken er forsvarer for den tidligere politimannen. Hun sier klienten hennes ikke erkjenner straffskyld.

– Han avviser dette fullstendig, det har han gjort fra første gang han ble forelagt dette, sier hun.

Ifølge Kroken ble den siktede eks-politimannen anklaget for et annet og lignende forhold i fjor sommer.

– Da forklarte han seg til politiet og han ble løslatt etter avhørene. Nå er han anklaget på nytt, og han har forklart seg igjen. Han fastholder at dette aldri har skjedd, sier hun.