Hopp til innhold

Svendsen tar gjenvalg

Karmøy-ordfører Kjell Arvid Svendsen tar gjenvalg som ordfører. Han er allerede den lengstsittende ordføreren i kommunen. 

Kjell Arvid Svendsen
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Kjell Arvid Svendsen i KrF har bestemt seg for å stille til gjenvalg som ordfører i Karmøy ved kommunevalget neste år. Svendsen er den lengstsittende Karmøy-ordfører noen gang, og har hele 11 år bak seg i stolen. Etter samtaler med både familie og partifeller, sier Svendsen at han nå er klar for en ny periode.

- Det var en runde å gå. Når en har sittet tre perioder som ordfører og fått være med på utrolig mye spennende og kjekt så er det noe å være ydmyk overfor.  Jeg måtte undersøke om det nå er tid  for  og ønskelig å slippe til andre. Men når en har gått den runden så er en klar for en ny periode.

Frp over 40 prosent

KrF har hatt dalende oppslutning på Karmøy. Ved kommunevalget for tre år siden fikk de 22,1 prosent av stemmene. En meningsmåling utført i begynnelsen av september viste en oppslutning på 17,6 prosent. I samme meningsmåling fikk Frp hele 42,1 prosents oppslutning. Dette bekymrer likevel ikke Svendsen.

- For å få ordføreren må du sikre deg allianser. Du må sikre deg støtte  fra minst 50 prosent. Dersom Frp klarer det, har de ordføreren.

Allianser

- Hvem ser du for deg som alliansepartnere i framtiden?

- I mine to første perioder var det et gammelt borgerlig samarbeid med sentrum og Høyre. Denne perioden har det vært med Arbeiderpartiet. Så jeg utelukker ikke noe nå, men det er partiet som drøfter dette, sier Svendsen.