Hopp til innhold

AP størst - Høyre vokser

Arbeiderpartiet er størst, men Høyre er større nå enn under det forrige Fylkestingsvalget.

Tom Tvedt

Arbeiderpartiets Fylkesordførerkandidat Tom Tvedt går frem i måling

Foto: NRK

Høyre i Rogaland merker ingen negativ effekt av skattejukssaken i Oslo. Partiet blir snarere styrket og får 21 prosents oppslutning.

Det er nesten identisk med resultatet fra valget i 2003.

Men den største framgangen står Arbeiderpartiet for med en oppslutning på 25,6 prosent, skriver Stavanger Aftenblad. Ved forrige kommunevalg var oppslutningen helt nede i 18,6 prosent.

 

Målingen er utført av Respons på oppdrag fra Stavanger Aftenblad og Haugesunds Avis. Den er tatt opp i perioden 16.–21. august og fanger således opp mulige Ditlev-effekter

I siget

Høyre har vært i siget siden desember i fjor og har ambisjoner om å slå rekorden.

– Jeg er ikke fornøyd før vi er større enn Arbeiderpartiet. Det er ikke naturlig at Ap er sterkere enn Høyre i Rogaland, sier Høyres fylkesordførerkandidat Janne Johnsen. Hun hadde så smått ventet at bråket rundt Høyre i Oslo ville føre til en nedgang i Rogaland, som det har gjort mange steder i landet.

Oppsiktsvekkende

Analytiker Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse betegner det som oppsiktsvekkende at Høyre står seg så bra i Rogaland og til og med kan notere en liten framgang.

For Aps regjeringspartnere er målingen dyster lesning. SV får 5,5 prosent mot 9 i 2003, Sp noterer seg for 4,2 prosent mot 7,4 ved forrige lokalvalg. KrF ligger stabilt på 12-tallet, mens Venstre går fram til 5,3 prosent mot 3,8 i 2003.

Frp scorer stort i Rogaland og går opp fra 23,2 prosent ved siste lokalvalg til 24,5 på den siste målingen.