Hopp til innhold

Stig Roar: – Det er en ære å bli parodiert

Den forholdsvis nybakte TV og nett-kjendisen Stig Roar Olsen synes Underholdningsavdelingens parodi er «knakende morsom». Men etterligningen av dialekten får de strykkarakter på.

Parodi på Stig Roar Olsen

Christian Mikkelsen og Martin Beyer-Olsen i NRKs Underholdningsavdelingen parodierte Stig Roar Olsen i sketsjen "Antikkgutta".

– Med tanke på dialekten glipper det ikke bare. Det er jo totalt skivebom.

Slik beskriver Stig Roar Olsen språket hos Martin Beyer-Olsen og Christian Mikkelsen som har laget parodi på ham. Likevel mener han parodien er knakende morsom.

Det var NRKs Underholdningsavdelingen som lørdag sendte en sketsj som utvilsomt var inspirert av Stig Roar Olsen og hans innslag på TV og nett der han forteller om hvordan ting var i «gamle dager».

Stig Roar

Stig Roar Olsen synes det er ære å bli parodiert.

Foto: P3 / NRK

– En ære å bli parodiert

– Jeg kan helt ærlig si at den så jeg ikke komme. Det er jo en ære å bli parodiert, mener han.

Han synes det er helt greit at Underholdningsavdelingen tuller med det han holder på med.

– Så absolutt, for jeg tuller så mye med det selv. Det å ha en sånn brennende interesse for et fagområde fra 1800-tallet er for de aller fleste i dag ganske tørt og kjedelig. Jeg gjør alt hva jeg kan selv for å få fram de humoristiske aspektene med det, så at folk drar fram humoristiske aspekter rundt meg og min person, det synes jeg bare er morsomt, sier han.

– Har nådd fram til ganske mange

Han fikk høre om Underholdningssavdelingens parodi da han var på vei til nattevakt på jobben lørdag kveld.

Stig Roar

Stig Roar Olsen er blitt et kjent ansikt etter en rekke videoer på NRK TV og NRK sine nettsider.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Da kastet jeg meg over pc-en for å drive litt skadekontroll, men det var jo ikke galt i det hele tatt, mener han.

Stig Roar Olsen har blitt kjent av mange etter at NRK for første gang laget reportasje med ham i fjor sommer. Siden har han blant annet vært hovedpersonen i en serie videoer om julen i gamle dager. Videoene er sett av mange, både på TV og nett.

– Jeg hadde ikke trodd at det ville ta av slik det har gjort. Jeg kan jo ikke gå ut på byen lenger uten at jeg må ta en haug med bilder hvert eneste sted du kommer, men det er jo bare koselig, det da. På en eller annen måte har jeg nådd fram til ganske mange, og det er voldsomt kjekt, mener Olsen.