– Jeg er en ekstremutgave av en antikvitetshandler

Møbelelskeren Stig Roar Olsen har blitt en farsott i sosiale medier etter NRKs reportasje om den unike 23-åringen. Responsen har vært helt enorm, både på godt og vondt, forteller han.

Stig Roar Olsen er bare 23 år gammel, men har en interesse neppe mange på hans alder deler. Alt som er gammelt, særlig ting fra hjemmet, er hans store lidenskap her i livet.

ARKIVVIDEO: Vi fikk se hvordan 23-åringen har innredet sin unike studenthybel.

– Jeg har bare fått mange tilbakemeldinger. Både positive og negativer. Men på min private Facebook har det kun vært positive tilbakemeldinger. Jeg har sikkert fått hundre venneforespørsler og en haug med meldinger, sier Stig Roar Olsen, som elsker møbler.

Folk lot seg med andre ord engasjere da NRK laget en reportasje om hvordan 23-åringen har innredet leiligheten sin i 1800-talls stil.

stua

Slik ser stua til møbelelskeren ut.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Jeg prøver å ta for meg hver og en av henvendelsene, for jeg tenker at de tross alt har tatt seg bryet med å skrive til meg, så selvfølgelig skal jeg ta meg bryet å svare, sier Olsen.

Mange av tilbakemeldingene går på at folk har respekt for 23-åringens interesse.

– Det er ikke i tvil at antikviteter er i vinden nå, sier han.

Føler seg misforstått

veggur

Selv om Olsen har veggur, mener han ikke at alle andre må ha det.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Men ikke alle har vært like snille i tilbakemeldingene i NRK Rogalands kommentarfelt på Facebook. Olsen mener at et av sitatene hans ikke kom med i sin helhet i reportasjen. Dermed ble det en del negative reaksjoner.

Det er dette sitatet som har skapt reaksjoner:

«Hvis vi ser på et hjem i dag, så har folk totalt misforstått hva et hjem er. I dag kjøper du et hus, du pusser det og går på bohus, IKEA eller møbelringen og kjøper møbler. Da har du et hus med møbler, men du har ikke et hjem.»

– Jeg har lyst til å legge til at et hjem det må skapes over tid, med minner, gode stunder, suvenirer. Ting av ditt liv som er med å prege deg. Da har du fått et hjem, sier Olsen.

Når dette sitatet ikke kom med i reportasjen, forstår han godt at folk er uenige med ham.

– Jeg forstår de som har reagert, eller tatt det personlig, veldig godt. Og når de hopper over til meg som er en ekstremutgave av en antikvitetshandler, så forstår jeg at folk synes det utsagnet er riv ruskende galt, sier Olsen.

Også bra med IKEA

– Så du mener ikke det er negativt å bare ha IKEA-møbler hjemme?

– Å nei, nei. Et hjem er et barn av sin tid. I 1880 hadde de selvfølgelig bare klonkestilsmøbler fordi det var den store trenden, og i dag skal det være stilreint og minimalistisk. Det er like flott som gamle møbler, sier han entusiastisk.

Han understreker at hans hjem ikke skal gjenspeile andre.

– Det som gjør at mitt hjem er så spesielt er den høye respekten jeg har for affeksjonsverdi. Det er derfor mitt hjem er som det er, for det er den personen jeg er og jeg brenner for disse gamle tingene, sier møbelelskeren.