Hopp til innhold

– Kanskje like greit at dette ikke er en juletradisjon lenger

Selv om Stig Roar Olsen er veldig glad i gamle dager, er det ikke alle juletradisjonene frå 1920-tallet han ville hatt den dag i dag. Julevisitt er en av dem.

Stig Roar Olsen er svært glad i 1800-tallet, og i en serie på NRK viser han hvordan juleforberedelsene foregikk før. Dette klippet handler om visitt.

VIDEO: Stig Roar Olsen er svært glad i gamledager, og i en serie på NRK viser han hvordan juleforberedelsene foregikk før. Dette klippet handler om visitt.

Her kan du se de tidleigere episodene i serien der Stig Roar Olsen lærer oss opp i gamle juletradisjoner.

Stig Roar Olsen

I gamle dagar heldt mannfolka det hemmeleg at dei hjelpte til med julevasken – men Stig Roar viser med glede korleis jobben skal gjerast – på tradisjonelt vis.

Stig Roar koker klesvasken før jul

I dag tar vi for gitt det vaskemaskinen gjør det for oss. Stig Roar Olsen viser hvordan de tok klesvask til jul før i tida.

Stig Roar Olsen pynter juletre

Er du en av dem som hvert år kjøper dyr pynt til juletreet ditt? Det gjør ikke Stig Roar Olsen. Her viser han deg hvordan du kan pynte treet på gamlemåten.

I vår serie der Stig Roar Olsen viser oss hvordan juleforberedelsene foregikk før i tida, handler det her om baking.

Hvis du ikke bakte til jul, ville folk sett rart på deg på 1800-tallet, sier Stig Roar Olsen. I dag er baking temaet i serien om juleforberedelser før i tida.