Hopp til innhold

- Dette er fantastisk!

Arve Sergistad fra Stavanger ble Norgesmester i pizzabaking.

Pizza NM

Konferansier Alex Rosén sammen med norgesmesteren i pizzalaging.

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Det er 12. gang Norgesmester i pizzabaking blir kåret på Gladmatfestivalen. Og vinneren ble Arve Sergistad fra Stavanger.

Oppskriften på Norges beste pizza

– Alt var helt supert! Det var så mange folk, og flinke programledere, forteller den nybakte norgesmesteren i pizzabaking.

– Hvordan lager du Norges beste pizza da?

– I can tell you, but then I have to kill you, sier Sergistad spøkefullt og ler. For oppskriften ligger allerede ute på NRKs nettsider.

Elegant pizza

Arve Sergistad

Arve Sergistad er strålende fornøyd med seieren.

Foto: Karine Næss Frafjord / NRK

Alex Rosén var konferansier, og fikk også smake på pizzaene.

– Det var mange gode pizzaer, men som hoveddommeren sa, den beste vant.

– Dette var en tynn pizzabunn, det var masse godt innhold, mye god ost, bra med chilli, den var sterk og det syns jeg også den skal være, sier Rosén.

– Og det var gjort på en elegant måte, legger han til.

Dommerpanelet bestod av TV2s Wenche Andersen, Lise Finckenhagen fra NRK og VG, Mari Hult fra Din Mat og Jostein Medhus kaptein på Det norske kokkelandslaget. Hoveddommer er dessertpizzaguru Tore Gjesteland.

(Saken fortsetter under bildet)

Vinnerpizzaen

Arve Serigstad laget vinnerpizzaen for NRK Rogaland tidligere på dagen. Slik ser den altså ut.

Foto: NRK

Skåldet tomatene dagen før

Serigstad har ligget i hardtrening den siste tiden, og forberedte seg godt for konkurransen.

– Jeg skåldet tomatene i går, hadde de i en sil slik at de fikk renne av seg og var gode og tørre, for skal en ha tynn pizzabunn og fuktig saus så funker det bare ikke, forklarer norgesmesteren.

Serigstad ble nummer to i 2009, bak årets andremann Marius Eriksen. Tredje plass i pizza NM gikk til Helle Valebrokk fra Oslo og Trondheim

LES OGSÅ: