Golf-NM: Stavanger skuffet, Sandnes overrasket positivt

Stavanger golfklubb klarte ikke å leve opp til favorittstempelet under lag-NM i golf denne helgen. Sandnes truer storebror kraftig bakfra.

Stavanger tapte golfhegemoniet på hjemmebane

– Dette var turneringen der det ikke helt klaffet for laget. Vi fikk ikke ting helt til å gli og fikk ikke full uttelling, sier Johansen.

Erik Tage Johansen i Stavanger golfklubb hadde en litt tøff dag søndag. Stavanger hadde favorittstempelet foran lag-NM på hjemmebane, men levde ikke helt opp til det.

Eirik Tage Johansen

Erik Tage Johansen i Stavanger golfklubb hadde en litt tøff dag søndag. Stavanger hadde favorittstempelet foran lag-NM på hjemmebane, men levde ikke helt opp til det.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Vi hadde håpet at vi skulle satt opp noen flere birdier og noen gode scorer, men vi kom litt til kort og nådde ikke helt fram i dag, sier han.

Les også: Golf-NM: Lillebror truer Stavanger-hegemoniet

Stavanger-laget syntes det var surt å gi fra seg tittelen på sin egen bane. Laget har vunnet tre av de siste fire norgesmesterskapene i lag-golf

– Det kjennes. Det tror jeg guttene synes og. Så det blir nok kamp om å få tilbake tittelen til Vestlandet neste år, sier Johansen.

Smakte ekstra godt

– Jeg er veldig fornøyd. Målet før vi kom var å vinne her i Stavanger. Hjemmelaget har vært de sterkeste de siste årene, så dette var veldig bra av oss.

Det sier Kristoffer Ventura fra Oslo Golfklubb. Han synes selvsagt det smakte ekstra godt å slå Stavanger på deres egen hjemmebane.

Kristoffer Ventura

Oslo golfklubb stakk av med NM-tittelen på tittelforsvarer Stavanger golfklubb sin hjemmebane. Det synes i Kristoffer Ventura er ekstra stas.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Det er jo det, men det var mange bra lag her og jeg tror ikke vi tenkte så mye på det egentlig. Vi prøvde bare å gjøre jobben, og det gjorde vi, sier Ventura.

Sandnes var den store overraskelsen

– Vi har spilt stødig og bra, ikke gjort noen særlige feil. Vi ser ut til å nå målsettingen vår med topp fem. Vi ligger på tredjeplass akkurat nå, og er svært fornøyd hvis vi klarer tredjeplassen.

Les også;: Denne golfbanen tiltrekker seg spillere fra hele verden

Det sa Arne Ravndal fra Sandnes golfklubb til NRK en stund før den siste runden var avsluttet i mesterskapet. Sandnes beholdt tredjeplassen, sju slag bak Stavanger på andre plass.

Arne Ravndal

Arne Ravndal fra Sandnes golfklubb er svært fornøyd med tredjeplassen i golf-NM for lag.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Stavanger og Oslo er jo bedre lag enn oss. Så de burde slå oss med en del slag, og det gjør de jo, sier Ravndal.

Det er til sammen 16 lag som deltar i elitedivisjonen under lag-NM i golf. Sandnes ledet mesterskapet etter første dag, men synes ikke det er noen katastrofe at de to store lagene passerte dem i løpet av helgen.

– Vi spilte egentlig så godt som vi kunne, sier Ravndal.