– Hadde sagt ja til å bli listetopp i dag

Ketil Solvik-Olsen valgte selv å si adjø til sikker stortingsplass på grunn av familien. Nå har situasjonen endret seg, og Solvik-Olsen skulle ønske det var nominasjon til Rogaland Frps stortingsliste i dag.

Ketil Solvik-Olsen under stortingsvalget 2013

Hvis det blir ny regjering, håper Ketil Solvik-Olsen at han får en ministerpost.

Foto: Siri Wichne Pedersen

Fremskrittspartiets rogalandskandidat i to perioder har nettopp holdt en av sine siste appeller som stortingspolitiker for denne gang.

– Jeg er ikke ferdig eller lei av politikk, men det var bare det at familiesituasjonen var veldig uoversiktlig med tanke på hvor vi ville være geografisk noen år fram i tid. Det gjorde at jeg ikke kunne si ja til en stortingsplass for et halvt år siden, men det kunne jeg gjort i dag. Sånn sett er det litt dumt at ikke nominasjonen er i dag, sier Ketil Solvik-Olsen til NRK.no.

For under ett år siden fortalte Frp-politikeren at han slutter på Stortinget etter valget i 2013. Han fortalte da at han måtte prioritere familiien.

– Det var mitt eget valg

–Angrer du på at du ikke er en av de tre øverste kandidatene på Rogaland Frp sin stortingsliste?

– Det hadde vært enda kjekkere å være en av de tre øverste, men det var mitt eget valg basert på livssituasjonen slik som den var da, sier Solvik-Olsen.

Frp-politikeren legger samtidig til at listen fra Rogaland ser veldig bra ut.

– Jeg er sikker på at Bente Thorsen, Solveig Horne og Roy Steffensen vil representere Rogaland på en aldeles strålende måte, sier jærbuen.

Håper på ministerpost i ny regjering

Hvis det blir ny regjering, håper uansett Solvik-Olsen at han får en ministerpost.

– Jeg tror de fleste som driver med politikk på det nivået jeg driver, vil si det vil være spennende å være statsråd for da kan du påvirke mer direkte. Jeg kunne selvsagt tenke meg det, men det er ingen forutsetning fra min side. Jeg skal alltids finne på noe å gjøre, sier Frp-politikeren.

Flere nyheter fra Rogaland