NRK Meny
Normal

Snøen slukket brannen

Den store gressbrannen som herjet på Lifjell i Sandnes i går kveld, har slukket av seg selv. Det har ikke vært tegn til flammer i natt, ifølge brannvesenet.

Lifjell, flammebilde

Det brant godt over flere kvadratkilometer på Lifjell i Sandnes lørdag kveld.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

– Nå i morgentimene er det helt dødt, det vil si at det at det ikke er tegn til brann lenger, sier fagleder brann i Rogaland brann og redning, Frode Strøm.

–Vi var heldige, vi fikk litt snø, og sånn det ser ut, har brannen dødt ut av seg selv, fortsetter Strøm.

I går ettermiddag gikk alarmen, røyk og flammer fra Lifjell var synlige over store deler av Nord-Jæren. Store styrker fra brannvesen, politiet og Sivilforsvaret rykket ut og forsøkte å slukke brannen. Men da mørket kom, var det ikke mulig å drive aktivt slukkearbeid ute i terrenget.

Selv om det var stor avstand til bebyggelsen, var frykten at den sterke vinden plutselig skulle snu, og føre brannen mot alle hyttene i Li-området.

–Vi har hatt mannskap fra Rogaland brann og redning og sivilforsvaret som har sittet på en observasjonspost på Lifjell i hele natt, sier Strøm.

I går kveld var mannskap plassert ved hytter og hus der de fryktet at brannen kunne komme.

Nå ser det ut til at resultatet blir flere kvadratkilometer avsvidd gress i terrenget, men ingen bygninger er gått med.

–Nå er situasjonen avklart, det er kun to mann igjen i området for å kontrollere at alt er greit, sier 110-operatør Stein Arild Egeli rett etter klokka 11 søndag.

Panorama over Lifjell

Brannen av synlig over store deler av Nord-Jæren lørdag kveld.

Foto: Maciej Gralek