Slim Zahl er Norges blues-representant

Bluesmann Eric Slim Zahl fra Stavanger skal representere Norge i EM i blues i Italia neste uke. Der skal han konkurrere mot 21 bluesartister fra like mange land.

Erik Slim Zahl

Med gitaren sin skal Eric Slim Zahl representere Norge i et uoffisielt EM i blues.

Foto: Erik Slim Zahl

Eric Slim Zahl er stemt frem av norske bluesklubber til å representere Norge i et internasjonalt bluesmesterskap. I neste uke er det European blueschallenge i Italia, som enkelt sagt er EM i blues.

– Innenfor musikk så vegrer vi oss litt for å kalle det en konkurranse, men kaller det en challenge, men det krones en vinner til slutt, sier Eric Slim Zahl.

Eric Slim Zahl fikk noe sånn som 85 prosent av stemmene i den norske avstemmingen.

Konkurrerte med 1000 andre

Han er ikke ukjent med å konkurrere med andre bluesartister. Sammen med bandet sitt, the South West Swingers, var han i Memphis og deltok i en challenge sammen med rundt 1000 andre musikere i vel 200 band tidligere i år.

– Vi dro over for å underholde folk og å kjenne på byen Memphis. Den er nærmest et Ground Zero for mange musikkarter som blues rock og soul, sier Zahl.

Målet er å begeistre

I den europeiske challengen er det ikke fullt så mange som deltar, men det er mer som bluesens Melodi Grand Prix.

– Det er en viss prestisje i det å delta. Vi skal spille en halv time, og satser på å underholde. Vi blir vurdert på musikalsk skikkelighet og hvor godt vi underholder. Vi er et utadvendt band og klarte oss godt i Memphis, sier Zahl.

– Så målet er å begeistre?

Ja, vi satser på det, så skal vi sjekke om pastaen er skikkelig kokt, og så skal vi la oss inspirere av andre band som også deltar i challengen, sier Zahl.