Ærefrykt og millionbeløp skal gi landemerket nytt liv

I ett år skal landemerket i Stavanger holde stengt for oppussing. Men når hotellet igjen åpner får både gjester og ansatte komme tilbake. Vi har sett planene.

Ny fasade på Hotel Atlantic i Stavanger
Foto: Link arkitekter

Linkarkitektene har jobbet over ett år med planene. Arkitektkontoret i Stavanger har hatt mange i arbeid både med interiøret og ikke minst hvordan ansiktet mot Breiavatnet skal bli.

– Det er et ærefullt prosjekt, og vi har jo hatt litt vondt i magen. Det er jo vi som skal lage den nye storstuen for byen, sier Camilla Songe-Møller som er interiørarkitekt.

Både historien til hotellet, beliggenheten og den amerikanske hotellkjeden Rezidor krever mye når det skal brukes like mye på renoveringen av Atlantic som et nytt hotell koster.

Vil bevare det beste

Brian Gleeson er hotelldirektør for Hotel Atlantic

Brian Gleeson er hotelldirektør for Hotel Atlantic.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

I 1952, lenge før oljerikdommen flommet inn over byen åpnet Hotel Atlantic. Og med gode tider ble det både påbygg, nattklubb, liv og røre i hotellet ved Breiavatnet. Men de siste årene har tiden løpt fra både design og hotell, nå satser den amerikanske kjeden Rezidor på at ansiktsløftet skal åpen opp hotellet igjen.

– Vi snakker om en et totalt nytt hotell, vi skal bevare det beste av historien. men vi skal gjøre hotellet om til det ledende topphotellet i Stavanger, sier direktør Brian Gleeson.

Se reportasjen fra Hotel Atlantic:

Landemerket i Stavanger skal pusses opp for hundrevis av millioner. Vi har fått se planene.

De ansatte får komme tilbake

Arbeidet begynte med bygging av ny resepsjon som nå skal ligge i midten av hotellet og samle de to hoveddelene. I tillegg skal det blir park på toppen av Tivolifjellet, ny restaurant og mer tilgjengelig fasade.

I tillegg skal alle de 365 rommene bli nye – og som ikke det er nok. På taket – i 12. etasje – kommer plassen for livsnyterne og sprekingene. Nytt treningssenter, badstu og boblebad med utsikt over byen.

– Her får man se byens best bevarte hemmelighet, nemlig utsikten, forteller arkitekt Marita Johannessen Braathen mens hun viser frem toppetasjen.

Mens hotellet er stengt blir de ansatte permittert, men når det nærmer seg jul neste år er de igjen på plass og kan ønske gjester velkomne. Og prislappen? Over 300 millioner kroner.