NRK Meny
Normal

– Han sa det var bombesikkert at jeg havnet på tinget

Iselin Nybø går og legger seg før hun vet om hun har sikker plass på Stortinget. Venstretoppen i Rogaland håper utjevningsmandatet holder natten gjennom.

Alt tyder på at Iselin Nybø har stortingsplass når hun våkner på tirsdag, men selv vil hun ikke ta noe på forskudd.

Iselin Nybø har mistet stemmen, men er trolig inne på Stortinget.

– Nå begynner stemmen å svikte og jeg er trøtt og sulten og vil hjem og legge meg. Jeg er veldig spent, men tror jeg sovner av utmattelse likevel, sier Iselin Nybø.

Klokka 23 var 92 prosent av Rogalandsstemmene talt opp, og Nybø tok kvelden.

– Jeg måtte sende en melding til en i stortingsgruppa om hvordan han vurderte mitt utjevningsmandat. Han svarte «bombesikkert». Men det er han. Jeg er ikke bombesikker, og avventer situasjonen, sier hun.

På tinget når hun legger seg

Iselin Nybø

Iselin Nybø legger seg og avventer velgresultatet i morgen tidlig.

Foto: Erik Waage / NRK

– Jeg tror jeg venter til i morgen med å konstatere seieren. Jeg legger meg når jeg er inne, og får se om jeg er inne når jeg våkner, legger hun til.

Allerede da prognosene fra SSB kom klokken 21 konstaterte Venstre et godt valgresultat. De viste at det lå an til å bli 93 blå mandater og 76 røde.

– Jeg er enormt lettet over at det ser ut som om vi har forlatt sperregrensen. Vi har akkurat hatt allsang på sperregrensen her, men nå ser det ut som om vi klarer oss over, sa Nybø da.

– Optimist

Klokken 22 var hun optimist. Partiet var godt over sperregrensen, men måtte ha over fem prosent for å sikre mandat fra Rogaland.

– Vannari med meg, så lenge Venstre klarer seg, sa hun, men innrømmer at hun er ekstra spent.

– Jeg har vært med på valgvaker før, og ingenting er over før det er over. Det som er bra nå, er at det ser ut som om vi får flere mandater på Stortinget. Å gå fra to representanter til en gruppe på åtte er enormt stor forskjell med tanke på hva vi kan gå gjennomslag for av vår politikk de neste fire årene, sa Nybø.