Hopp til innhold

Sildakongen søker folk til Terra-teater

Terra-saken inneholder nok drama til å bli et veldig godt teaterstykke. Det mener i alle fall Arvid Mørch alias Sildakongen, som har rykket inn annonse i avisa.

Sildakongen

Arvid Mørch alias Sildakongen og annonsen hvor han søker etter folk til Terra-teater.

Foto: NRK

– Terra-saken har pågått så lenge nå, og ingen har tatt skikkelig ansvar. De prøver på nytt og på nytt å få erstatning, men taper den ene rettssaken etter den andre, sier Arvid Mørch, alias Sildakongen.

Et tragikomisk drama altså. Perfekt for scenen, mener Mørch, som i dag rykket inn en annonse i Haugesunds Avis. Her søker han etter forfattere, skuespillere, teatergrupper og – politikere.

Vil ikke spille Steen

Skulle Haugesund-ordfører Petter Steen (H) ikke melde seg, er Mørch likevel avvisende til å spille ordføreren i et teaterstykke.

– Nei. Jeg skal foreslå for manusforfatteren at jeg kan spille han som har solgte inn dette til Haugesund kommune. Jeg er nemlig en god selger.

Det var meglere i selskapet Terra Securities som i sin tid solgte obligasjoner til åtte norske kommuner, deriblant Haugesund (se fakta).

LES OGSÅ: Terra-kommunene tapte ankesaken i New York

LES OGSÅ: Ordfører om Terra-saken: – Et mareritt for alle involverte

Men Mørch trenger en manusforfatter. Selv er han nemlig kun en glad amatør, ifølge ham selv.

– Men jeg har jo erfaring med teater. Jeg er en helt vanlig amatør, men det er ikke dermed sagt at jeg ikke kan se hva som beveger seg i samfunnet, sier han.

Turné i Terra-kommunene

Mørch ser for seg en omfattende turné hvor de involverte virkelig skal bli minnet på hva de har gjort.

– Vi kan reise rundt til alle berørte Terra-kommuner og andre teatre i Norge.

– Tror du at det blir noe av?

– Jeg har tenkt på dette i mange år, og jeg kommer til å arbeide kolossalt mye for å få det til å skje.

– Har noen kontaktet deg?

– Nei, men jeg har ikke vært på dataen i dag, for jeg har flunså, men jeg regner med at det finnes oppegående folk i Norge som tar tak i dette, sier Mørch.