NRK Meny
Normal

Politiet: – Siktelsen er ikke svekket

Det indiske ekteparet som er siktet for menneskehandel i forbindelse med driften av en restaurant i Stavanger er løslatt. De har vært varetektsfengslet siden politiet slo til mot restauranten i desember i fjor.

Tvangsarbeid på restaurant

Den indiske restauranten i sentrum av Stavanger er ikke lenger åpen. Den har vært stengt siden politiet slo til i desember.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Hun har bare delvis fått innsyn i dokumentene underveis, Hun har problemer med å se hva politiet har ment at hun skal ha begått av straffbare handlinger.

Det sier Anne Kroken som er advokat for kvinnen som er siktet for menneskehandel og tvangsarbeid. Hun og ektemannen ble pågrepet etter at politiet slo til mot restauranten i Stavanger sentrum i desember i fjor.

Les også: To tekne i aksjon mot menneskehandel

Les også: Sikta for menneskehandel meiner arbeidstakarane fekk god behandling

Ekteparet i 30-årene har begge nektet straffskyld for menneskehandel.

– Hun har formelt en rolle i restaurantdriften, men i den daglige driften har hun bare begrenset innflytelse. Hun har to små barn å ta seg av, så hun har ikke noe direkte med den daglige driften å gjøre, sier Kroken.

Politiadvokat Karen Mork sier følgende om løslatelsen av de to siktede i en e-post til NRK:

– De siktede er løslatt, da vi mener at faren for bevisforspillelse ikke lenger er til stede i stor grad. Siktelsen er opprettholdes. Den er ikke svekket. Saken etterforskes fortsatt for fullt. Det er for tidlig å si når saken sendes over til Statsadvokatene.

Det er fire fornærma i saken fra 20-årsalderen til 40-årsalderen. Tre har indisk statsborgerskap, mens en er fra Afghanistan. Politiet mener at afghaneren ikke oppholdt seg i Norge på lovlig måte.