NRK Meny
Normal

Varmen gjør at det selges is som aldri før

Det gode været er en gullgruve for dem som selger is ved strendene i Rogaland.

Softis

Softisen er populær om sommeren.

Foto: Håvard T. Knutsen / NRK

Kiosken på Ølbergstranda

Rebecca og Sara Nester selger is som bare det i kiosken på Ølbergstranden på Sola.

Foto: Kjersti Hetland / NRK

– Det er ganske travelt, ja. Når det er så varmt som nå – og søndag i tillegg, så er det mange folk på stranda og veldig mange folk i kiosken, sier Rebecca og Sara Nester som jobber i kiosken på Ølbergstranden på Sola.

– Hva er det folk kjøper?

– Softis er jo populært.

Strandkioskene på strendene på Jæren selger is som aldri før. Så mye at de blir utsolgt. I kiosken på badeplassen på Vaulen i Stavanger er det rett og slett tomt for is.

– Godt for økonomien

– Det har vært et strålende salg i år! Det er mange, mange år siden vi har hatt så stor omsetning. I fjor var vi ikke i nærheten av dette, sier Christina Nygård.

Også på Ølberg treffer vi en fornøyd sjef.

– Se på denne stemningen, det er helt fantastisk! Allerede nå, klokka 12, så er det fullt av folk på stranda! sier Øystein Dahle, daglig leder i Jæren friluftsråd.

Varmen kaster av seg økonomisk. Friluftsrådet driver kiosken ved Orre stranda, hvor det meldes om stor pågang. De har også ansvaret for vedlikeholdet av jærstrendene – og de har det travelt i hetebølgen.

– Det er masse arbeid. Vi jobber tidlig og seint for å holde ting ved like. Hele Jæren er jo ute på strendene – det er helt fantastisk slik det er nå, sier Dahle.