NRK Meny
Normal

I helgen setter hun rekorder på hjemmebane

Sarah Louise Rung satte verdensrekord på 100 meter brystsvømming for funksjonshemmede fredag. Stavanger-svømmeren stortrives på hjemmebane under Nordsjøstevnet.

Sarah Louise Rung

Sarah Louise Rung satte verdensrekord på 100 meter brystsvømming for funksjonshemmede fredag.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg hadde egentlig ikke forventet at det skulle komme nå. Jeg har trent utrolig bra denne sesongen, jobbet veldig mye med teknikk og gjort mye nytt.

Derfor mener Sarah Louise Rung at det ikke er noen overraskelse at det ble rekord på 100 meter bryst, selv om det ikke var forventet at det skulle skje under Nordsjøstevnet fredag formiddag.

Les også: Rung forsvarte sitt eget EM-gull

Les også: Hun var tilbake i bassenget klokken halv seks i morges

Fra før har Stavanger-svømmeren satt verdensrekorder både på 50 meter og 100 meter bryst og 50 meter medley. Selv har hun mistet oversikten over hvor mange rekorder det dreier seg om.

Hjemmebane

Hun trives svært godt i Stavanger svømmehall denne helgen.

– Det er høyt trykk, og høyt nivå, og mange internasjonale deltagere. Så det er veldig kjekt.

For Sarah Louise Rung er det svært viktig å kunne delta i slike stevner på hjemmebane.

– Det er kjekt at utøvere også kommer til den byen vi er fra, og ser hvor vi trener og konkurrerer, flott at de har lyst til å komme til Stavanger. Dessuten er det kjekt å se kjente på tribunen, sier hun.

Høyt nivå

– Vi er godt fornøyd med massevis av påmeldte svømmere. 600 svømmere fra 87 klubber. De kommer fra elleve nasjoner, tjue av svømmerne representerer utenlandske klubber og landslag.

Nordsjøstevnet

Arrangørene opplyser at det deltar 600 svømmere fra 87 klubber i Stavanger svømmehall denne helgen. Deltagerne kommer fra elleve nasjoner, tjue av svømmerne representerer utenlandske klubber og landslag.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

.... mener at det er utrolig høyt nivå på Nordsjøstevnet i år. Stevnet har vært arrangert 40 ganger tidligere, og det det eldste svømmestevnet i landet.

– Jeg synes det veldig bra. Jeg har vært her i tre år nå, siden jeg ble gammel nok. I år er det det høyeste nivået på lenge. Det er kjekt å få testet formen og matche seg med svømmere fra andre nasjoner. Det er et av de kjekkeste stevnene i året.

Det mener Eivind Bjelland fra Haugesund. Han satte personlig rekord på 50 meter fri under Nordsjøstevnet fredag formiddag.