NRK Meny
Normal

Hun var tilbake i bassenget klokken halv seks i morges

Sarah Louise Rung ble for fjerde år på rad kåret til årets kvinnelige funksjonshemmede idrettsutøver. Nå er hun i gang med å forberede seg til nye bragder i svømmebassenget.

Sarah Louise Rung

Sarah Louise Rung ble for fjerde år på rad kåret til årets kvinnelige funksjonshemmede idrettsutøver.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det er noe du ikke glemmer. Det å stå der oppe og høre den applausen. Det sitter i deg en liten stund i hvert fall.

Sarah Louise Rung ble lørdag kveld kåret til Årets kvinnelige funksjonshemmede idrettsutøver. Begrunnelsen var hennes fire gull og en bronsemedalje i langbane-VM i Montreal i sommer.

Sarah Louise Rung

Årets kvinnelige funksjonshemmede idrettsutøver, Sarah Louise Rung, var tilbake i trening tidlig mandag morgen.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Allerede i fjor ble Stavanger-jenta den eneste idrettsutøveren som har fått pris tre år på rad i denne sammenhengen. I helgen kom den fjerde strake prisen.

– Jeg er veldig målrettet i det jeg gjør, og er fokusert for å få en utvikling i idretten, men jeg vet jo at det er sterke kandidater som er nominerte i samme kategori, så det kunne egentlig vært dem og som var der oppe, sier Rung til NRK.

I bassenget halv seks i morges

VM-vinneren har ingen tanker om å hvile på laurbærene. Allerede klokken halv seks mandag morgen var hun tilbake i svømmebassenget.

– Jeg må egentlig starte litt tidlig. Jeg skal gjennom tre økter i dag. Nå skal jeg av gårde på en styrkeøkt etterpå, så skal jeg ha en siste svømmeøkt i kveld, sier hun.

Her får Sarah Louise Rung får prisen som årets kvinnelige funksjonshemmede idrettsutøver under idretssgallaen.

Det neste store målet for svømmeren er EM i Roma i august.

– I min klasse er de beste utøverne fra Europa. Så jeg vil alltid møte dem i mesterskapssituasjoner. Det blir like krevende som et VM eller OL, mener Rung.

Rung

Sarah Louise Rung vil gjerne gjenta triumfene fra London-OL i Rio i 2016.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

Vil på pallen i Rio i 2016

Sesongen starter for alvor i mars og april for Sarah Louise Rung. Før det skal hun midt i januar til Fuerteventura på treningsleir.

Det er ikke vanskelig å holde på motivasjonen for å satse slik som hun gjør.

– Det å kjenne på den følelsen, å stå øverst på pallen igjen og ta imot en medalje gir motivasjon. Den opplevelsen jeg hadde i London -OL har jeg lyst til å gjenoppleve i Rio i 2016. OL er noe helt annet, og det å komme på pallen der er helt spesielt.