NRK Meny
Normal

Sandnes med begge beina i bunstriden

– Vi fremsto som det beste laget, sier Sandnes-treneren.

Tommy Høyland

Sandnes Ulf og Tommy Høyland er langt nede etter tapet mot Lillestrøm.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Frode Kippes hodemål før pause ga Lillestrøm en noe heldig 1-0-seier borte mot Sandnes Ulf i eliteserien søndag. I det 40. minutt ruvet LSK-kapteinen høyest i luften og nikket kontant inn kampens eneste mål etter et hjørnespark fra Petter Vaagan Moen.

Gjestene fra Romerike var svært effektive og scoret på sin første ordentlige sjanse. For målet kom absolutt mot spillets gang, og Sandnes Ulf-spillerne hadde grunn til føle seg snytt.

– Vi fremsto som det beste laget her i dag. Vi hadde energien tilbake i laget og var gode i den defensive strukturen. Vi skapte gode muligheter fremover, og slapp knapt Lillestrøm til en sjanse. Vi sitter igjen med at det kanskje var et lite ran at Lillestrøm stakk av med tre poeng.

Det sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bldet)

Sandnes Ulf

Lillestrøms Lunan Ruben Gabrielsen og Lillestrøms Palmi Farn Palmason i duell med Sandnes Ulfs Steinthor Thorsteinsson.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

– Bedre selvtillit i laget

Åpningskvarteret bar preg av mange tøffe dueller og lite finspill. Lillestrøm klarte seg greit defensivt, men det var hjemmelaget som var mest angrepsvillig i første omgang. Aggressive verter prøvde seg stadig framover og ga LSK problemer med å holde på ballen. Likevel var det altså gjestene som ledet til pause.

– Vi fikk et viktig dødballmål, som vi har scoret mye på de siste kampene. Når vi holder tett bakover i tillegg, får vi et godt resultat på en ikke altfor god dag, sier Lillestrøms målscorer Frode Kippe til NRK.

Seieren i Sandnes betyr at Lillestrøm nå har spilt fem strake kamper uten tap.

– Det går nok mye på selvtillit og trygghet i laget. Vi vet at vi presterer stabilt bedre nå og har bedre kontroll defensivt. Selv om vi ikke skaper all verden offensivt, får vi det ene målet vi trenger. Det er en helt annen selvtillit i laget i dag enn det var for et par måneder siden, sier Kippe.

Sandnes Ulf jaget utligning

I annen omgang fortsatte kampbildet i samme spor. Sandnes Ulf jaget en utligning og hadde initiativet, mens LSK ventet på den store muligheten som kunne trygge ledelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sandnes Ulf- Lillestrøm

Frode Kippe satte inn Lillestrøm sitt seiersmål mot Sandnes Ulf.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Hjemmelaget var nær å gjøre 1–1 etter 57 minutter, men Kamal Saaliti var akkurat for sen til prikke inn et strålende innlegg fra Bjørnar Holmvik. Mot slutten satte vertene inn en siste offensiv som var nær å gi uttelling. Bare en sterk keeper i Sead Ramovic gjorde at Lillestrøm holdt unna.

Sandnes-treneren mener at motstandernes keeper har en stor del av skylden for at hjemmelaget ikke klarte å score på hjemmebane.

– Lillestrøm har jo en keeper bakerst der som er i det umulige hjørnet. I dag var det gode avslutninger. et var trøkk i både skudd og headinger på slutten, men Lillestrøm hadde en keeper som var meget, meget god, sier Andersen.

Først prøvde Morten Eriksen seg med hodet og tvang LSK-keeperen ut i full strekk, mens Tommy Høiland gikk på returen. Like etter avsluttet Høiland og Holmvik på mål, men igjen sto Ramovic som en vegg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sandnes Ulf- Lillestrøm

Bjørn Helge Rise fikk seg en smell tidlig i kampen mot Sandnes Ulf.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Tredje sist på tabellen

Sandnes Ulf er i en tung periode. Opprykkslaget har tapt sine fire siste kamper, og den forrige seieren kom borte mot nettopp Lillestrøm 30. juni.

Rogalendingene er tredje sist på tabellen og har bare en to poengs luke ned til Fredrikstad under nedrykksstreken.

– Vi kan ikke grave oss ned. Det handler om å være tydeligere på de satsingsområdene vi har satt oss. Det synes jeg vi så mye igjen av i dag. Vi må bare riste av oss dette taet. Det har vi gjort mange ganger tidligere og det kommer vi til å gjøre igjen, sier Andersen.

For Lillestrøm peker formkurven i stikk motsatt retning. Etter en forferdelig vårsesong, er laget nå ubeseiret på sine fem siste kamper.