Hopp til innhold

Sandnes Arena frir til Gjesdal kommune

SR Stiftelsen gir to millioner kroner til ny rulleskiløype i Melshei. Sandnes Arena er fortsatt ikke i mål med finansieringen.

Rulleskiløype

Planleggingen av rulleskianlegget i Melsheia i Sandnes skyter fart. Den ferdige rulleskibanen skal ligge bak skytterbanen.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

– Det er klart at vi har et sterkt ønske om at det kommer en kommune til som kan være med å bidra. Dette anlegget ligger jo så sentralt at idrettslag og innbyggere i kommunene rundt kommer til å bruke det. Da tenker vi på Gjesdal.

Les også: - Jeg vil leve av dette her

Det sier Arne Thorsen Eie som er styreleder i Sandnes Arena.

– Får vi med Gjesdal, så er vi langt, langt på vei, sier styrelederen.

Skal koste 45 millioner

Tor Dale overrakte sjekken fra SR Stiftelsen til Sandnes Arena i formannskapssalen i Sandnes rådhus torsdag. Idrettspresident Tom Tvedt, skiskytterpresident Erlend Slokvik og ordfører Stanley Wirak deltok i sammenkomsten.

Sandnes Arena har allerede klar 37 millioner kroner. Ifølge Stavanger Aftenblad kommer 10 millioner fra kommunekassen, 12,5 mill. kr. fra tiltakspakken og resten fra forskutterte spillemidler og momsfradrag.

Anlegget er beregnet å koste opp mot 45 millioner kroner.

Enda et tilbud

Med det nye anlegget på plass, skal langrennsløpere og skiskyttere på sommerføre få enda et tilbud inn i Blinkfestivalen, sier skiskytterpresident Erlend Slokvik:

– Jeg vet ikke om noe annet sted der man legger opp til å gå på rulleski hele året. De fleste andre steder der vi er sterke, har de snø om vinteren. Vi trenger slike anlegg, spesielt her, hvor det er lite snø.

Ny rulleskiløype

Styreleder Arne Thorsen-Eie, Tor Dale fra SR Stiftelsen og skiskytterpresident Erlend Slokvik er alle glade for ny rulleskiløype i Melshei.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Sandnes Arena AS er en sammenslutning av Sandnes skiskytterlag og Sandnes Idrettslag, sammen med Figgjo IL, Bogafjell Sykkelklubb og Turrennklubben Rogaland.

Målet er at den 4,5 kilometer lange løypen i Melsheia skal stå klar til neste års Blinkfestival.