NRK Meny
Normal

Samuelsen drømmer om mer landslagsspill

Jone Samuelsen (29) fra Stavanger er en av seks rogalendinger i troppen som møter Russland.

Jone Samulesen

Jone Samuelsen fra Kvernevik i Stavanger fikk sin A-lagsdebut mot Frankrike denne uka. I kveld håper han å få spille mot Russland.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det er en drøm å få være med på landslaget. Det hadde vært gøy å få spille viktige kamper som betyr mye, men det er for tidlig å si om det blir aktuelt, sier Odd-spiller Jone Samuelsen (29) til NTB.

Tirsdag fikk han sin A-lagsdebut for Norge. På stillingen 4–0 til Frankrike fikk Samuelsen komme innpå da det gjensto 13 minutter.

Odd-spilleren syntes det var morsomt å få muligheten på den norske midtbanen.

– Det var gøy, helt utrolig. Det var helt andre rammer enn jeg var vant med, og for meg personlig var det en veldig god opplevelse. For laget var det selvsagt en tung kamp. Jeg kom inn uten press og prøvde å gjøre en så god figur som mulig, sier Samuelsen.

For 29-åringen har det vært en intensiv uke. Midtbanespilleren håper han er i planene til landslagssjef Per-Mathias Høgmo foran Russland-kampen.

– Jeg er helt ny her, så det er vanskelig å lese signalene. Jeg har vært med på noen formasjonstreninger, men jeg vet ikke om det er en indikasjon på at jeg spiller eller ikke. Vi får bare vente og se, sier Samuelsen.

Seks rogalendinger i troppen

I tillegg til Samuelsen er rogalendingene Brede Hangeland (Fulham), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Valon Berisha (Red Bull Salzburg), André Danielsen (Viking) og Johan Lædre Bjørdal (AGF) også med i Norges tropp.

Artikkelen fortsetter under bildet.

André Danielsen

Viking-spiller André Danielsen kan få sin A-lagsdebut for Norge i kveld.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Høgmo jobber for å gjøre Norge til et mer offensivt og sprudlende landslag. Resultatene har ikke kommet ennå, men Samuelsen ser hva Høgmo vil med en ny spillestil.

– Jeg har fått et veldig godt innblikk i måten han ønsker at laget skal framstå på. For min egen del er det blitt mer fokus på en spesifikk rolle, men jeg har fått med meg det som skal læres, sier Samuelsen.

– Capello har kontroll

Samuelsen mener Høgmos omlegging må få tid til å sette seg.

Kvernevik-gutten kan ikke si så mye om lørdagens motstander, men 29-åringen har fått med seg at Russland er et vanskelig lag å slå under Fabio Capellos ledelse.

– De er stramme bakover og har noe italiensk over seg. Jeg kjenner ikke til spillerne noe særlig, men de er sikkert gode. Capello kjenner jeg godt til, og han har kontroll på det han gjør, sier Samuelsen.

Kampen mellom Norge og Russland starter klokken 16.00 på Ullevaal.