Legger ned lokalkontorer

Stavanger Aftenblads kontorer i Haugesund og Suldal blir lagt ned, mens kontoret i Egersund får redusert bemanning.

Stavanger Aftenblad
Foto: Eirin Larsen / NRK

De ansatte i Stavanger Aftenblad ble informert om ledelsens beslutninger på et allmøte klokken 14.00 torsdag ettermiddag.

Det er tidligere kjent at Mediekonsernet Schibsted skal kutte 400 millioner kroner i avisene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

De ansatte har tidligere fått beskjed om at avisen skal kutte 80 millioner, inkludert 60 årsverk. Det betyr at bemanningen vil reduseres fra 273 ansatte til omtrent 220.

– Får mindre stoff fra disse områdene

Klubbleder Julie Teresa Olsen beskriver nedleggingene som en trist nyhet.

– Det er en trist nyhet både for dem som jobber i Aftenbladet, men ikke minst for leserne våre, som har fått god kvalitetsjournalistikk fra disse kontorene i flere tiår. Så det er klart vi er preget av det, sier Olsen til NRK.

Klubblederen mener vedtaket om å legge ned i Suldal og Haugesund og redusere i Egersund betyr at Stavanger Aftenblad snevrer inn og får mye mindre bredde enn det avisen har hatt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stavanger Aftenblads kontor i Egersund

Stavanger Aftenblad reduserer bemanningen ved kontoret sitt i Egersund.

Foto: Øystein Ellingsen

– Vi har hatt god tilstedeværelse både på energi i Haugesund og på lokaljournalistikk, alpinanleggene i Suldal og ikke minst har vi vært gode og brede på dekningen i Egersund og Dalane, sier hun.

Klubblederen mener det ikke er tvil om at leserne nå vil få mindre stoff fra disse områdene.

– Skal ikke glemme Suldal, Egersund eller nordfylket

Stavanger Aftenblad sin sjefredaktør, Lars Helle, vil ikke uten videre gå med på at nedleggingen betyr mindre stoff fra de aktuelle distriktene.

– Vi er den viktigste instansen i Rogaland når det gjelder å kommunisere nyheter, bakgrunnsstoff og debatt. Vi kommer ikke til å glemme Suldal, Egersund eller nordfylket, sier Helle.

Lars Helle

Sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad lover at avisen fortsatt skal levere stoff fra distriktene der kontorer blir lagt ned.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Han viser til at det viktigste for avisen har vært å beholde styrken i hovedsatsingsområdet.

– Vi har et stort ansvar for Dalane. Først og fremst fordi vårt hovednedslagsfelt er de tretten kommunene rundt Stavanger og Sandnes. De er interessert i Dalane, Suldal og i det som skjer på Haugalandet. De skal vi fortsatt fore med godt stoff derfra, men det er ikke slik at alt dette stoffet blir laget fra de stedene, sier Helle.

Flere nyheter fra Rogaland