NRK Meny
Normal

Rune vant plassen!

Rune Lunde vant Nordsjøritt-konkurransen, og fikk i dag overrakt premien av daglig leder Eli Orre.
For ett år siden avsluttet han en alvorlig kreftbehandling, men har brukt sykkelen til å trene seg opp igjen.

Rune Lunde vant Nordsjøritt-konkurransen. Her sammen med Eli Orre.
Foto: Karine Næss Frafjord / NRK

Det var kona Ellinor Meling og døtrene Nora og Ingrid som meldte Rune på konkurransen. Rune selv hadde forsøkt å få plass i Nordsjørittet i lang tid, men var ikke klar over konas brev til NRK.

Han fortjener denne plassen først og fremst fordi han er en fantastisk far og mann som alltid er i godt humør selv om livet går han imot.
Han sprer glede til alle rundt seg med sin fantastiske latter og finner alltid en løsning selv om tingene ikke går helt på skinner.
For nesten to år siden ble han alvorlig syk, og gjennomgikk både operasjon og cellegiftbehandling. Ett år senere satte han seg på sykkelen sammen med kollegaer i Anzett og syklet fra Lysebotn til Stavanger, med gode resultater.
Det er til å ta av seg hatten for det!

Ellinor Meling, Runes kone

Verdig vinner

Daglig leder i Nordsjørittet, Eli Orre og resten av juryen var ikke i tvil da en vinner skulle kåres blant de mange innsendte bidragene:
- Det var mange gode historier, og mange som fortjener en plass. Men Runes historie berørte oss. Han har hatt en vanskelig tid og fortjener virkelig en plass i Nordsjørittet. Og jentene hans hjemme har skrevet en flott søknad, legger hun til.

Himmelfallen vinner

- Dette var en knallkjekt! Så hyggelig, tusen takk! Dette visste jeg ikke noe om, for en fin overraskelse en mandag morgen, smilte Rune Lunde.
Rune var en av mange som ikke fikk plass i Nordsjørittet, og har forsøkt å kjøpe plass via venner og kjente. Men har ikke fått napp. Derfor hadde han skrinlagt prosjektet.
- Jeg sykler en del på fritiden, men trodde ikke at jeg skulle få delta i Nordsjørittet i år, så dette var helt topp, sier Rune.
(artikkelen fortsetter under bildet)

Rune Lunde vant Nordsjøritt-konkurransen
Foto: Karine Næss Frafjord / NRK

Tøff tid

I august 2007 fikk Rune konstatert tykktarmskreft. Han måtte gjennom en knallhard behandling med både operasjon og cellegift. Diagnosen var spesiell, og legene la ikke skjul på at det ikke så lyst ut.
- Det var tøffe tider, det må jeg si. Men etter ett års behandling ser det nå bra ut. Og jeg bestemte meg for å bruke sykkel for å trene meg opp igjen, forteller Rune.

Ett år etter at han fikk sykdommen gjennomførte han et sykkelritt fra Lysebotn til Stavanger sammen med gode kolleger i Anzett.
Rune trener jevnlig, men har nå fått et nytt mål lørdag 13. juni.
- Nå skal jeg hive meg på sykkelen. Hver dag!