Væpna bankran i Sandnes

En person er tatt etter et væpnet bankran i Sandnes. Politiet leter nå etter flere medsammensvorne.

Bankran i Sandnes

Politiet jaktar ransmann i Sandnes.

Foto: Asbjørn Furre / NRK

Klokken 09.16 fikk politiet melding om et væpna ran i Sandnes Sparebank, i Langgata 64 i Sandnes. Raneren fikk med seg et ukjent pengebeløp i en pose. Kort tid etter ble en mann i 20-årene tatt.

Politistasjonssjef i Sandnes, Odd Tveit Jørgensen, skrev om hendelsen på nettsamfunnet Twitter like etter:

Odd Tveit Jørgensen, Twitter
Foto: Skjermdump, Twitter

Meldte fra om mistenkelig oppførsel

En mann i 20-årene som mistenkes for å ha vært med på ranet ble klokken 10.30 pågrepet av politiet. Det er usikkert hvilken rolle han hadde i selve ranet.

– Vi fikk da melding om et vitne som ikke var klar over at det hadde vært et ran, men som meldte fra om det han oppfattet som mistenkelig oppførsel. Da vi undersøkte dette tipset ble vedkommende pågrepet, sier politiadvokat Nina Grande.

– Vi har fått et tips om at vedkommende skal ha forsvunnet nedover Langgata på en gul offroad-sykkel. Vi er selvfølgelig interesserte i å få ytterligere vitneobservasjoner både i forkant og i etterkant av ranet, sier Grande.

Uvisst pengebeløp

– Ranet skjedde ved at en person tok seg inn i banken med en pistollignende gjenstand. Han truet deretter til seg penger fra to kasser i banken, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Charles Bøgild.

– Det skal ha gått relativt raskt, men for de ansatte så antar jeg at dette må ha vært dramatisk. Det er jo aldri hyggelig å bli ranet, sier Nina Grande.

Det er foreløpig uvisst hvor stort pengebeløp raneren fikk med seg.

– Raneren beskrives som omtrent 1,70 høy, litt brun i huden, tynn og med caps og hettegenser, forklarer Bøgild.

Klokken 10.30 pågrep politiet en gjerningsmann, men det er ennå ikke helt sikkert at det var han som var raneren.

Leter etter flere

– Vedkommende ble pågrepet i Sandnes, ikke så langt fra stedet. Det ble også funnet et våpen som antas å være gjerningsvåpenet, sier Bøgild.

I tillegg leter politiet etter flere personer.

– Basert på vitneforklaringer har vi grunn til å tro at det har vært flere personer involvert i selve ranet, så vi er fremdeles på leting etter flere gjerningsmenn, sier Bøgild.

Flere politistyrker er nå ute i Sandnes sentrum på leting etter flere involverte i ranet.

God bemanning

Store politimannskaper var utplassert nært banken da ranet skjedde, og kom derfor raskt til stedet.

– Politiet hadde en stor kontroll ute på E39 ved Bråstein så vi omdisponerte disse mannskapene og hadde god bemanning i morges. Det bidro til at vi kunne få en pågripelse så raskt, sier politiadvokat Nina Grande.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.