Ptil skal granske gasslekkasjen på Kårstø

Petroleumstilsynet karakteriserer gasslekkasjen på Kårstø som alvorlig, og sendte granskingsgruppa til Statoil-anlegget fredag formiddag.

Øyvind Midttun, pressekontakt i Petroleumstilsynet

Øyvind Midttun.

Foto: Petroleumstilsynet

– Arbeidet med granskinga har starta allerede. Vi er på vei til Kårstø med granskingslaget vårt, sier Øyvind Midttun, pressekontakt i Petroleumstilsynet (Ptil).

Klokka 22.30 torsdag kveld slo ei vakt på anlegget alarm da meldinga om gasslekkasje kom. Alle inne på anlegget blei evakuert, bortsett fra personer i kontrollrom og driftsbygningen. Naboer til anlegget blei bedt om å evakuere, men fikk seinere kontrabeskjed.

Det blei også vurdert å stenge E39 ved Bokn bru.

– Vi ser alvorlig på dette, og granskinga har som mål å komme til bunns i hva det var som skjedde, finne de bakenforliggende årsakene, og se om det er noe vi kan lære av dette for å forsikre oss om at det ikke skjer igjen, sier Midttun.

Midttun kan foreløpig ikke si noe om hvor lang tid det vil ta før Ptil kan komme med noen konklusjon.

– Vi jobber så fort som overhodet mulig, legger han til.

Gasslekkasjen var metangass og kom fra et inntaksrør fra rørledningen Statpipe inne på det selve Kårstø-anlegget. Midttun vil ikke spekulere i hva som unne ha skjedd dersom lekkasjen ikke blei stoppa, men presiserer:

– Vi skal ikke ha gass på avveie. Jeg vil ikke spekulere i potensialet til denne hendelsen, men gasslekkasjer er alvorlig. Punktum, sier han.