NRK Meny
Normal

18-åringen får pris for sitt fotballtalent

Avaldsnes-spiller Karina Sævik har blitt en av nøkkelspillerne på J19-landslaget denne høsten. Nå hedres hun med talentpris.

Karina Sævik
Foto: Privat

– Det viser jo at de har tro på meg og at de spår meg en lys fremtid. Men jeg må bare jobbe videre, sier Sævik.

Det har vært tider der jenta har slitt med nervøsitet, på lag med mange dyktige, internasjonale spillere.

– Det er ikke før nå jeg føler jeg har fått det mer til. Det irriterte meg noe sykt at jeg var mye bedre på trening enn jeg var i kamp, men mamma fikk meg på rett spor. Hun vet hva jeg kan, og lærte meg å drite litt mer i det og bare spille, sier hun.

Treneren forteller at hun har lært seg til å stole på at det hun gjør er godt nok, at hun er god nok.

– Vi får se om vi klarer å beholde henne i Avaldsnes, for alle andre vil jo ha henne, sier Avaldsnes-trener, Arne Møller.

Gir pengene til Kopervik

Hver månedsvinner får 50.000 kroner de kan gi til én eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. For Sævik er valget åpenbart:

– Jeg vil gi alt til Kopervik IL. Det er de som har betydd mest for meg og min utvikling. Jeg synes de fortjener det. Jeg var der til jeg var 14 år, så det er der jeg har vært lengst også, sier Sævik.

Skal gi ekstra motivasjon

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil. Gjennom sesongen vil åtte unge spillere bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”.

– Talentprisen handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier sponsorsjef i Statoil, Marius Rosenberg Amundsen.

Dette er juryens begrunnelse:

«Karina har i hele år vært en del av Norges J19-tropp. I løpet av de siste månedene har hun hatt en meget god utvikling, og hun har vokst seg frem til å bli en av nøkkelspillerne i høstens J19 EM-kvalifisering. Hun starter også oftere og oftere kamper for Avaldsnes i konkurranse med topp internasjonale spillere.

Karina er en ærgjerrig og lærevillig spiller som nå viser at hun har jobbet hardt og målbevisst for å utvikle seg. Hun har god forflytningskapasitet og leser spillet godt.

Karina er en bra pasningsspiller som kan kombinere med andre og hun har i tillegg et ferdighetsregister som gjør at hun selv kan dra av motspillere og skape ubalanse på egen hånd.»