Hopp til innhold

Politiet ønsker tips etter voldtekt i Stavanger

Natt til torsdag fikk politiet melding om en voldtekt i Stavanger sentrum. Det er ingen relasjon mellom gjerningsmannen og offeret.

Trappene ved Olav Vs gate2

Voldtekten skal ha skjedd i trappene mellom Olav Vs gate og Kannikbakken i Stavanger sentrum.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Voldtekten skal ha skjedd i trappene mellom Joker-butikken og Vaktapoteket i Olav Vs gate i Stavanger sentrum. Politiet fikk meldingen rundt klokka 04 natt til torsdag.

– Politiet var raskt på stedet og det ble sikret spor. Kvinnen ble sendt til voldtektsmottaket. Det er foretatt avhør av fornærmede og vitner, og politiet gjennomgår overvåkningsvideoer fra aktuelle områder, sier etterforskningsleder Beate Oftedal.

Kvinnen har forklart politiet at hun traff på en mann utenfor Burger King rundt klokka 02.35. Mannen og kvinnen gikk deretter sammen til stedet der voldtekten skjedde, som er cirka ti minutter gange borte. Det er ingen relasjon mellom gjerningsmannen og fornærmede.

Lys dongeribukse

Hun har beskrevet mannen som 165–170 cm høy med slank kroppsbygning. Han er beskrevet som mørk i huden. Han hadde på seg en lys dongeribukse, mørk boblejakke og mørke sko. Kvinnen er cirka 175 cm høy.

Trappene ved Olav Vs gate

Trappene går mellom Olav Vs gate og Kannikbakken.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Mannen snakket gebrokkent norsk og er trolig i 20-årene.

Politiet ønsker tips fra folk som har opplysninger i saken, særlig observasjoner av mannen og kvinnen sammen. De vil også ha tips hvis folk har sett gjerningsmannen før klokka 02.35 og etter klokka 03.15.

Dersom du har tips, kontakt politiet på telefon 02800.