NRK Meny
Normal

Politiet advarer mot utenlandske takarbeidere

De legger flyveblader i postkassa di og spør om de skal vaske eller male taket ditt. Særlig eldre mennesker har blitt utsatt for svindel og press fra utenlandske arbeidsfolk, advarer politiet i Rogaland.

Takarbeid uten sikring

To utenlandske arbeidere jobber på et tak på Våland i Stavanger uten sikring og stillas. Bildet er tatt i mars 2013.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Det starter rimelig uskyldig med et flyveblad i postkassa, men slår du til på tilbudet, starter marerittet.

– Underveis i oppdragene blir prisen høyere og kundene blir lurt til å betale ut store beløp. Vi har eksempler på at prisen har gått fra 5000 til 35.000 kroner, sier Ketil Remman, fungerende driftsenhetsleder på Felles utlendings og forvaltningsenhet i Rogaland politidistrikt, ifølge en pressemelding.

Vil ha kontanter

Det dreier seg om vasking og maling av tak. Politiet har fått flere meldinger om svindel og press fra disse britiske arbeiderne. De sikter seg inn mot eldre, og vil at beløpene skal betales kontant eller overføres til en konto i utlandet.

– Vi anbefaler at folk ikke kjøper tjenester av disse. Spesielt eldre personer må være oppmerksomme, fordi det kan synes som om de spesielt er ute etter eldre, sier Remman.

Vil ha tips

Politiet i Rogaland har nettopp inngått et samarbeid med Stavanger kommune og flere statlige etater mot svart arbeid. Gruppa holder til i Statens hus i Stavanger.

Remman anbefaler alle som får mistenksomme selgere på døren til å spørre etter ID-kort for byggebransjen. Politiet er ellers interessert i tips.

– Vi er også avhengig av tips for å komme de useriøse firmaene til livs, sier Remman, ifølge pressemeldingen.