NRK Meny
Normal

– Et magisk øyeblikk!

Norges fremste seilskuter markerer bergingen av Wyvern. Statsråd Lemkuhl og Christian Radich møtte Island Constructor.

Møte med veteranskip

– Vi opplevde det som et magisk øyeblikk.

De sier superintendant Nils Olav Roaldsøy om bord i Island Constructor om er på vei til farvannet mellom Øland og Gotland for å berge Wyvern.

Onsdag fikk Island Constuctor besøk av de to norske seilskute-stolthetene statsråd Lemkuhl og Christian Radich. Seilskutene plasserte seg som en slags kortesje til Island Constructor.

Les også: Wyvern hjemme om to uker

Les også: Spleiser på å heve Wyvern

– De to seilskutene har deltatt i Tall Ships Race. De var på vei tilbake fra Polen, og vil gjerne møte oss. Bergingen av Wyvern er en stor sak i dette miljøet, sier Roaldsøy

Created by InfoDispatcher

Rendevous Radich Lehmkuhl

Etter at statsråd Lemkuhl og Christian Radich hadde posert for fotografering sammen med bergingsfartøyet, seilte de videre mot hjemlandet.

– Målet er å være tilbake i Stavanger på søndag

Møtet i rom sjø fant sted utenfor Ystad i Skåne. Island Constructor går nå videre mot Østersjøen og venter å være framme rundt midnatt.

Her skal Wyvern hentes opp fra bunnen etter at seilskuten fra Stavanger havarerte i juli og ligger på femti meters dyp.

Les også: Her ligg «Wyvern» på havbotn

Les også: Vitne skal ha sett ein person gå ned med Stavanger-seglbåten «Wyvern»

– Bergingen av Wyvern starter med en gang vi er framme. Værmeldingene ser flotte ut. Vi kjenner ikke helt tilstanden til Wyvern. Derfor er det vanskelig å si hvor lang tid bergingen vil ta, sier Roaldsøy.

Superintendanten om bord i Island Constructor sier at målet er å være tilbake i Stavanger med Wyvern på dekket søndag ettermiddag.