Nytt Lervig-øl

Lervik Aktiebryggeri er i gang. Ny bryggeridirektør er på plass, og tirsdag kom 10 trailere med store øltanker fra Tyskland til Stavanger. 1. juli skal det nye ølet være klart med ny smak og ny logo.

Av:

Morten Nesvik

/

Torunn Westvik Tørneng

Det er gått nesten to år siden raseriet og protestene mot nedleggelsen av Tou bryggeri. Få trodde den gang på entusiastene som ville satse på et nytt lokalt bryggeri i Stavanger. Men de har holdt hva de lovet. Mandag kom utstyret fra Tyskland til Lervik aktiebryggeri i Hillevåg.

Ølbryggings-ekspert hentet inn

Lokale investorer satser i første omgang 22 millioner kroner i Lervig. Den største kjenneren her i landet er hentet inn for å brygge ølet. Leif Christian Brodkorp har bakgrunn som konsulent for Ringnes, men skal jobbe for Lervig de neste to årene. Han kjenner ikke til lignende tilfeller, hvor bryggeri etableres i raseri mot en dominerende aktør som Ringnes.

På tur for å tappes på flaske og boks

- I Hillevåg skal øl tappes på fat og tank. Det kjøres så til Skien for å tappes på flasker og boks. Senere kan det bli et samarbeid med Berentsen Brygghus i Egersund, håper den nye direktøren Sune Aabø Parker.

Klart til fellesferien

- For at bryggeriet skal klare seg, må folk kjøpe mye mer øl og eplemost enn det de gjør i dag. Totalmarkedet i Rogaland er på ca 18 millioner liter. Vi må opp på mellom tre til fem millioner liter for å tjene de store pengene. Jeg er veldig spent på hvordan publikum vil ta imot dette nye ølet som kommer i månedsskifte juni-juli. Det skal være klart til festival-sommeren og fellesferien, sier Aabø Parker.

Lyd og video