NRK Meny
Normal

Nye siktelser i smuglersaken i Tysvær

Politiet har siktet ytterligere to personer i smuglersaken i Tysvær, hvor det er blitt importert og solgt ulovlig alkohol. Seks personer er nå varetektsfengslet.

Torbjørn Nervik

Torbjørn Nervik i Sør-Vest politidistrikt opplyser om at de har siktet to nye personer i smuglersaken. I alt er seks personer nå varetektsfengslet.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Det er nå ti personer som er siktet i den omfattende smuglersaken i Tysvær, hvor også en lokalpolitiker er siktet for heleri av tollbelagte varer.

– Én ble pågrepet før helgen og ble fengslet litt over helgen. I går siktet vi én til og han ble fremstilt for fengsling i retten i dag, sier Torbjørn Nervik ved etterforskningsavdelingen i Sør-Vest politidistrikt.

Virksomheten skal ha pågått over lang tid og dreier seg om import og salg av store mengder øl og vin. Politiet aksjonerte mot smuglerligaen tidlig i oktober.

Nervik har tidligere uttalt at det kunne bli aktuelt med flere siktelser i saken. Etter den siste ukens pågripelser, hevder han det fremdeles kan være flere som blir siktet etter hvert.

– Vi ser ikke bort ifra det. Den fortsatte etterforskningen vise om det blir aktuelt, sier han.

I alt er nå seks personer varetektsfengslet.

Nervik forklarer videre at de jobber med å samle nødvendige opplysninger, gjennom ulike kanaler.

– Vi jobber med informasjonen vi sitter med i saken. Vi avhører folk som både er utenfor fengsel og de som er blitt varetektsfengslet fra før, sier han.