NRK Meny
Normal

Rekordbølge under NM i svømming

Etter tre dager med svømme-NM i Stavanger har svømmerne allerede rukket å imponere landslagssjef Petter Løvberg.

På vei til seier under kveldens finale på 100 meter medley

Her er Henriette Brekke på vei til seier under kveldens finale i 100 meter medley

Foto: Bjørn Wigdel

petter

Landslagssjef Petter Løvberg.

Denne helgen har det vært NM i svømming i kortbane i Stavanger svømmehall, og for landslagssjefen har det vært mye å notere seg.

– Jeg kan ikke huske en åpningsdag av et NM med så mange rekorder. Normalt sett vil vi være fornøyd med dette antallet rekorder på et helt mesterskap, sa landslagssjef Petter Løvberg til idrettsstevnets egen nettside allerede første dag av NM.

Bare på torsdag ble det seks norske seniorrekorder, ni norske juniorrekorder, samt to verdensrekorder og ni norske rekorder for funksjonshemmede slått.

Og rekordbølgen fortsatte like godt i går. Da ble tre seniorrekorder (alle stafetter), fem juniorrekorder samt åtte norske- og tre verdensrekorder for funksjonshemmede slått..

I dag har bølgen av rekorder holdt fram, spesielt guttene og de funksjonshemmede har briljert. Ingrid Thunem har tatt to verdensrekorder og Sarah Louise Rung har tatt en.

Lokale favoritter

Sarah Louise Rung

Sarah Louise Rung under premieutdeling på 100 meter medley, som hun vant i formiddag. Dagens store beholdning var allikevel gull og ny verdensrekord på 200 meter fri i formiddag. I tillegg så tok hun sølv på 50 meter fri i kveld.

Foto: Bjørn Wigdel

Rung deltok i dag i 50 meter crawl for handikapklassen. Her måtte hun se seg slått av Ingrid Thunem, som satte verdensrekord på 50 meter fri.

Sarah Louise Rung har to OL-gull fra Paralympics i London og flere VM-gull. Den berømte svømmeren har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, spesielt da hun ble nominert til den prestisjetunge prisen Laureus Sports Awards – «idrettens Oscar», som ble delt ut i Kuala Lumpur.

Her gikk hun ikke helt til topps, men i 2014 ble hun også kåret til «Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver» for 2013 under Idrettsgallaen.

Brekke vant

Henriette Brekke

Henriette brekke vant klassen i 100 meter medley.

Foto: FERENC ISZA / Afp

Brekke vant klassen i 100 meter medley. Sofie Reisænen pustet henne tett i nakken, men måtte nøye seg med andreplassen.

Hun hadde en god ledelse i det gjenstod 25 meter, og crawlsvømming er en av hennes sterkeste øvelser.

Brekke, som er fra Sotra, men Svømmer for Stavanger svømme club (SSC). Hun sikret klubben sin første gullmedalje i mesterskapet – et mesterskap som ikke har vært overfylt av gull til vertsfylket.

Øvrige resultater finner du på nettsidene til Norges Svømmeforbund.