Nekter for å ha solgt 300 kilo hasj

Tre av de tiltalte risikerer 21 års fengsel i den store hasjsaken i Sandnes. Saken går for Jæren tingrett i dag.

Hasj-sak for Jæren tingrett

Både forsvarere og påtalemyndigheten har store mengder bevis som de skal vise fram i retten.

Foto: Anders Fehn / NRK

Hasjhytte i Ryfylke

I denne hytta på Lauvås i Sandnes fant politiet store mengder hasj i fjor høst.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Politiet har beslaglagt over 200 kilo hasj og verdier for ytterligere ti millioner kroner, sa aktor Tormod Haugnes, da rettssaken starta mandag morgen.

Saken blei rulla opp av politiet i fjor høst, da de beslagla store mengder hasj og flere millioner i kontanter.

11 personer har vært sikta i saken. Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot fire av disse.

Nekter for salg av hasj

Den antatte hovedmannen, fra Hommersåk i Sandnes, er tiltalt for å ha oppbevart over 200 kilo hasj, noe han også innrømmer. I tillegg skal han ifølge tiltalen ha solgt flere hundre kilo hasj.

– Min klient bestrider at han har solgt hasj i det omfanget som påtalemyndigheten hevder, sier forsvareren hans, Gunnar Øystein Helgevold.

Det var i fjor høst politiet fant 200 kilo hasj på ei hytte i Sandnes og på ei annen hytte i Ryfylke i Rogaland. Til sammen mener politiet at det blei omsatt over 500 kilo hasj i en periode på seks år.

Nekter for å ha solgt 300 kilo hasj

Aktor Tormod Haugnes og den antatte hovedmannens forsvarer, Gunnar Øystein Helgevold, i samtale like før den tre uker lange rettssaken starta.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Var med på å oppklare saken

Ifølge tiltalen var en 33 år gammel jordansk statsborger, bosatt på Hundvåg i Stavanger, en av hovedmannens medhjelpere.

Nekter for hasjsalg

Forsvarer Arvid Sjødin.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Han er veldig klar på at det eneste han har gjort, er å være med på å oppklare saken. Derfor syns han det er urettferdig å være tiltalt for dette, sier 33-åringens forsvarer Arvid Sjødin.

Han er også tiltalt for å ha mottatt verdier for to millioner kroner, selv om han visste hvor pengene kom fra. Også han nekter straffskyld på dette punktet.

Hadde flere kontoer med «betydelige beløp»

Den hovedtiltalte sin samboer er tiltalt for å ha mottatt 1,1 millioner kroner, selv om hun visste at pengene kom fra salg av hasj. Dette er noe hun selv nekter for.

Den hovedtiltalte er uføretrygda, og samboeren har heller ikke vært i jobb de siste åra.

I rettssaken kom det fram at paret har hatt flere bankkontoer, der det har kommet inn det aktor beskriver som betydelige beløp.

Det er satt av tre uker til rettssaken.

Flere nyheter fra Rogaland