Hovedmannen er tidligere narkodømt

Hovedmannen i den store hasjsaken som er rullet opp på Nord-Jæren, er tidligere narkodømt i 2011.

Den antatte hovedmannen i den store narkotikasaken som nå rulles opp i Rogaland er tidligere narkodømt. Politiet har fått forlenget varetekt for tre av de siktede. For 39-åringen som sitter i varetekt, krever politiet fire nye uker.

VIDEO: Den antatte hovedmannen i den store narkotikasaken som nå rulles opp i Rogaland er tidligere narkodømt. Politiet har fått forlenget varetekt for tre av de siktede. For 39-åringen som sitter i varetekt, krever politiet fire nye uker. Foto: Ole Andreas Bø/NRK.

Åtte personer er siktet, og flere millioner kroner i kontanter og 20 kjøretøy beslaglagt i en omfattende narkotikasak i Rogaland.

Politiet har lagt beslag på godt over 100 kilo hasj, i tillegg til flere millioner kroner i kontanter og over 20 kjøretøy.

Har sonet seks måneder

Gunnar Øystein Helgevold

Hovedmannens forsvarer, Gunnar Øystein Helgevold.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Fire personer sitter i varetekt og ifølge 50-åringens forsvarer, Gunnar Øystein Helgevold, har mannen erkjent straffskyld for de kvanta politiet fant i en hytte i Lauvåsveien på Hommersåk. Helgevold bekrefter også at mannen har vært dømt i narkosaker tidligere.

Den 50 år gamle hovedmannen ble dømt til fengsel i ni måneder i 2011 i en narkotikasak. seks måneder av straffen ble sonet i fengsel.

Etter det NRK kjenner til ble det funnet dansk skrift på noen av kassene der narkotikaen var oppbevart.

– Har satt inn store ressurser

Politiadvokat Øyvind Haukland

Politiadvokat Øyvind Haukland etterforsker det store hasjbeslaget i Hommersåk.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Men politiet vet ennå ikke hvor hasjen kommer fra og akkurat det arbeider politiet intenst med å finne ut av.

– Politiet har satt inn store ressurser på denne saken og jobber med å avklare roller, avdekke andre impliserte og finne ut hvor dette hasjbeslaget kommer fra, sier politiadvokat Øyvind Haukland.

39-åringen, som sitter i varetekt, vil bli begjært varetektsfengslet for fire nye uker under et fengslingsmøte i Jæren tingrett førstkommende mandag.

– Vi mistenker at det har foregått salg av hasj over tid og at store verdier har blitt utbytte, sier Haukland.